Kladdkaks muffins
Mycket goda kladdkakemuffins som jag oftar bakar och som är riktigt uppskattade :)
Jag brukar alltid göra en dubbelsats utav receptet och när muffinsarna är klara så funkar det jätte bra att frysa in.
16 st
Ingredienser:
- 100 g smör
- 2 st ägg
- 2.5 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
- 4 msk kakao
- 0.5 tsk bakpulver
- 2 dl vetemjöl
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°C.
Smält smöret i en kastrull på spisen eller i en skål i mikron och låt svalna.Tänk på att du bara behöver värma på så länge att hälften av smöret smält. Därefter smälter resten av smöret av den befintliga värmen och smöret slipper bli onödigt varmt.
- Placera ut bakformar i papper på en plåt (16 st för en sats kladdkakesmet).
- Knäck äggen och häll på strösocker i en bunke. Vispa (gärna med elvisp) till en fluffig smet.
- Tillsätt vaniljsocker, salt, kakao, bakpulver. Vispa till en jämn smet. (Använd gärna elvisp.)
- Tillsätt vetemjölet och det smälta smöret. Vispa snabbt ihop till en jämn smet. (Med elvisp ca 10-20 sekunder på lägsta effekt.)
- Fördela smeten i bakformarna.
- Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 10 minuter.
- Låt dem svalna under en handduk så blir inte kladdkakemuffinsarna hårda. Under tiden de svalnar kommer de sjunka ihop en del, till lite sega, kladdiga och goda choklad-kladdmuffins.

Jag kommer bara att lukta på dem för jag bantar, du får förlåta mig<3
Hej!
Nu har jag provat baka ditt recept och de står och kallnar i köket, luktar gott gör det iaf!
Följer din blogg då jag själv har bf 9 juni, så det är spännande att läsa andras upplevelser!
Ha det gott!