Smörgåstårta med räkor och lax
Ingredienser (10 portioner)
Jag vadle att göra en dubbelsatts utav recepten och jag bredde även på med räkost på understa lagret innan jag la på fyllningen.
- 18 skivor formbröd
- Fyllning
- 4 dl crème fraiche
- 2 dl majonnäs
- 3 hårdkokta hackade ägg
- 2 msk löjrom
- 2 dl nyskalade grovt hackade räkor
- 1 msk hackad dill
- 2 msk pressad citron
- salt
- nymald svartpeppar
- Garnering
- 200 g philadelphiaost
- 4 dl crème fraiche
- 2 hårdkokta hackat ägg
- 2-3 dl nyskalade räkor
- 10 skivor rökt lax
- ½ dl löjrom
- ½ gurka i tunna skivor
- ev. dillvippor
Tillagning
- Skär bort kanterna på brödet.
- Lägg 6 skivor bröd (2*3)
- Blanda alla ingredienser till fyllningen och smaka av med ctron, salt och svartpeppar.
- Bred ut hälften utav fyllningen på det understa lagret.
- Lägg på ytterligare ett lager bröd och bred ut den kvarvarande fyllningen.
- Avsluta med de 6 återstående brödskivorna.
- Blanda crème fraiche och philadelphiaost och bred det runtom och ovanpå tårtan.
- Klä smörgåstårtan med gurkskivor runt om på kanten.
- Lägg ut hackat ägg, räkor och löjrom i strängar eller klickar på tårtan. Sno ihop laxen till rosor och fördela jämnt över tårtan. Dekorera gärna även med dillvippor och svenska flaggor.
- Ställ in i kylen i väntan på servering.
Sedan får man ju garnera med vad man tycker är gott på tårtan.




» Emma
Vad fin den blev, ser riktigt proffsig ut!
Svar:
Linnea Altenborg
» Mormor
Tårtan var verkligen jättegod, tusen tack och kram kram
Trackback