Mar. 31, 2013

Hej på er
Har varit hemma hos min mormor och morfar hela dagen och haft det super duper trevligt.Mamma och mina morbröder med familjer var även där,så vi var ett helt gäng :)
Vi har blivit bjudna på jätte god mat och dricka.
Det blev först lite förrätt med sill,ägg,köttbullar mm åt inte så himla mycket utav det då jag visste vad vi skulle få till huvudrätt :D
Till huvudrätt så blev det oxfilé,fläskfilé,potatisgratäng och sallad hihi så sjukt gott var det :)
Nu under kvällen har vi ätit efterrätt och spelat poker och haft det himla roligt och trevlig tillsammans.

Nu ska vi snart ta och rulla hemöver,känner att kroppen är lite halvt död så det ska bli skönt att få lägga sig och sova!
Här kommer bilder på magen från idag:)

För två veckor sedan började det dyka upp bristningar på höften :/ hoppas verkligen att jag klarar mig från att få bristningar på magen.


Blev en sväng till tvättstugan

Blev tvättstugan för vår del direkt efter frukosten hehe hade helt glömt bort att jag satt upp mig på en tid i tvätttugan idag från kl 11-15.
I vanliga fall brukar jag at det på en vardag frmiddag när robert är på jobbet,men nu när jag har så ont klarar jag inte av att bära allt till tvättstugan det blir för jobbigt.
Så vi snabb åt lite fruksot och nu är vi i full gång med att tvätta :D
Passar även på att tvätta alla lillprinsen sängkläder mm nu när vi ändå är igång,så allt är klart och vi slipper tänka på det längre fram.
Efter att vi tvättat klart så ska vi åka till mormor och morfar :)
 
 
 

Söndag

Hej på er :)
Inatt har jag haft otroligt svårt att sova så är lite små trött nu.
Lillprinsen låg och "skavde" med sina ben mot mina revben på höger sida hela kvällen igår och han har även gjort det under natten.
Lill bus ungen som inte har velat flytta på sig förrän nu på morgonen :D

Igår kväll åkte vi iallafall till några vänner inne stan och satt och pratade och umgicks.
Hade väldigt trevligt men vid 01 tiden började både jag och milo bli trött så då rullade vi hemöver.
Nu idag tog vi en välförtjänt sov morgon och snart ska vi kliva upp och fixa lite sen frukost.
Ska även ta och ställa fram dem klockorna som inte gör det av sig själv :)

Lite senare under dagen så ska vi till min mormor och morfar och äta gott och umgås :)
Lär nog bli att vi kommer att spela lite poker också,roligt roligt :D
Just det igår fick milo bli påskfin också med en dusch och en lite rosett.
Tog en bild på hur han ser ut när man duschar honom haha kan säga att han inte gillar det!
Han ser så himla leden ut lill bubben.



Påskafton

Har varit ute med pappa,farmor och älsklingen och ätit på jops.
Blev ingen påskmat då inte jag tycker om det. Så då fick det bli ett restaurang besök istället tyckte farmor :)
Så då blev det en lunch på jops,jag tog plankstek med fläskfile som jag alltid tar när jag är där och äter.
Idag tror jag att det var godare än vanligt hihi var så sjukt gott idag :D
Nu har vi släppt av farmor hemma hos sig och pappa hemma hos sig.
Så nu är vi påväg hem och sedan får vi se vad vi hittar på ikväll :)

Hoppas ni får en trevlig påskafton
Kram kram


Vecka 31 (30+0)

 
Glömde helt bort att skriva att jag gick in i en ny vecka igår så får skriva det idag istället :)
Välkommen vecka 31 :)
 

Kroppen:

Livmodern börjar närma sig revbenens nedre kant och många känner att de blir tyngre. Man kan ha gått upp ungefär 8-10 kilo. Hur mycket man går upp i vikt är olika. Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär. Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av till exempel stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som exempelvis att gå i trappor och bära tunga saker. Om du har extra tungt arbete kan du ha rätt till gravidpenning (tidigare havandeskapspenning) från och med nu. Du ansöker om gravidpenning hos försäkringskassan.

 

Bebisen:

Fostret väger runt 1800 gram. Längden är ungefär 43 centimeter. Fingernaglarna har vuxit ut ännu mer och når fingertoppen. Fostret kan fixera blicken och ser bättre skillnad på ljus och mörker. Det verkar som om det även kan börja känna igen och reagera på musik som spelas vid upprepade tillfällen. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.

 

Egna tankar:

Tycker att veckorna går väldigt snabbt nu känns som vecka 30 bara flög förbi,tycker att det är himla skönt för jag längtar som bara den efter vår lille prins!
 Senaste veckan har jag verkligen känt att jag blivit tyngre,magen känns otroligt tung och otymplig redan så börjar bli lite nervös över hur jag ska tycka att det är på slutet.Foglossningen håller i sig och blir bara värre och värre men man lär sig liksom att leva med det och hantera smärtan,vissa dagar är som sagt mycket värre än andra men så kan det var bland. Har även börjat samla på mig vätska i benen och i fötterna och ibland gör det väldans ont och jag blir lätt trött i benen,så det blir inga lång promenader för min del längre.

Sammanlagt har jag gått upp ca 11 kilo hittills och nu den sista tiden när prinsen växer mycket lär ju min vikt öka rätt så mycket till också.Så vi får helt enkelt se vad den landar på i slutet av gravidioten.Lillprinsen har den senaste veckan börjat sparka riktiga karate sparkar ibland,och vissa dagar ligger han och rör på sig där inne väldigt mycket så hela magen går i vågor :) Men Lillprinsen fortsätter att vara tjurig med att inte riktigt "visa" sig inför andra. Det är bara pappa robert som har fått sett sparkarna utanpå magen och även fått känna dem.Vi har som sagt ett riktigt litet busfrö där inne magen! Längtar så otroligt mycket efter min lille bebis prins och hoppas verkligen att den här veckan går lika snabbt som förra,så att tiden bara flyger förbi så att det kan bli 6e juni då prinsen är beräknad att komma :D

Här kommer en bild på magen vecka 30 (29+6)


Lång fredagen

Hej på er :)
Sorry för dålig uppdatering men har faktiskt prioriterat annat idag.
På förmiddagen var vi som sagt ute i kovland hos våra kompisar,blev lite fika och lite prat,väldigt trevligt hade vi det de :) Sedan efter fikat så åkte vi även och kikade på deras häst som dem köpt och gud vad mysigt att ha en häst.
Dock skulle jag inte själv ha tid och ork med att ta hand om en häst men jag gillar hästar väldigt mycket och skulle gärna bara vilja kunna åka och "låna" nån häst för att få ta en ridtur nån gång ibland :)
 
På eftermiddagen så åkte vi hem till min mamma och har var varit där fram tills nu,har haft en jätte trevlig eftermiddag/kväll där.
Vi blev bjudna på super god middag som bestod utav lammstek,potatis,sallad och en super duper god sås :D
Till efterrätt blev det chokladpudding och grädde, så otroligt gott !
Så nu är vi proppmätta som bara den hehe lite mat koma fick man allt tror jag.
 
Nu ska jag lägga mig ner ett tag och kolla på film och bara ta det lugnt.
Hoppas ni haft en fin fredag och ätit gott ni också.
kram kram
 
 
 
 
 

Fredag

Hej på er :)
Har varit vaken sedan kl 07.00 då var både jag och lill prinsen imagen piggelin:)
Nu har vi fixat på oss kläder och fikar och nu ska vi ut till kovland och hälsa på våra kompisar.
Så det blir inte så mycket uppdateringar idag tror jag. Men vi får se vad jag hinner med :)

En morgon bild på magen bjuder jag på idag :)
Hoppas ni får en trevlig fredag också önskar jag er en Glad påsk!
Kram


Super god middag

Hej på er :)
Nu är  jag hemkommen från en sjukt god middag på allstar,var egentligen tänkt att vi skulle sitta kvar där tills hockeyn slutade men dem streamade tydligen matchen och då laggade det så mycket så robert blev less.
Så då åkte vi hem tidigare istället hehe gjorde ju inget för min del då jag hatar hockey :D
 
Blev vitlöksbröd och nachotallrik till förrätt som vi delade på.
Sedan tog jag en hamburgare och robert tog nån kycklingrätt,sjukt gott var det men det som var allra godast var saltgurkan hahaha :D
 
 
Stannade förbi hemköp påvägen hem och köpte lite grejor och då såg jag att nya Mama tidningen hade kommit ut,så då slank den ner i korgen också :)
Så ska ta och läsa den och bara koppla av nu hade jag tänkt mig.
Imorgon så ska vi iväg till våra bekanta ute i kovland och umgås på förmiddagen,hihi ska även få se deras nya häst som dem köpt älskar hästar :) Sedan på eftermddagen så ska vi hem till min mamma på middag.
 
 
Här kommer även en bild på magen och mig  från idag :)
börjar verkligen undra nu hur stor magen kommer att vara på slutet,tycker att det känns som om den växer för varje dag som går nu.

Vårväder :)

Gud vad härligt vår väder det har varit ute!
Solen har lyst och vi tog en ganska lång promenad i finvädret förut jag och lilla milo och det var så himla härligt.
känner dock att det börja bli lite svårare att rör sig nu,jag känner mig otroligt tung och otymplig sedan så blir jag så himla lätt anfådd.Så det är en jäkla tur att jag har en vovve som inte vill gå så fort :D
Sedan när vi kom in så satt jag mig ute på balkongen och njöt utav solen med ett glas cola och en vi föräldrar tidning :)
Jag längtar så himla mycket efter värmen och solen,jag är verkligen en vår och sommar människa och nu är jag så jäkla less på vintern och vill bara att all snö ska försvinna fort som bara den!
 
 
Har även hunnit med att torka av alla skåp i köket,kände att det var dags!
Skulle även behöva rensa lite grann i alla köksskåp då det är hur mycket som helst som bara ligger och skräpar.
Ska skriva en liten lista på saker jag vill ha gjort innan lillprinsen kommer hade jag tänkt :)
Tog även och fixade in en utav ultraljudsbilderna i en fin ram nu när jag ändå var igång med att städa och dona.
Pratade även med pappa för en stund sedan och britta mådde inge bra så vi ska ta och gå ut och äta på lördag istället:)
Men jag och älsklingen ska gå ut och äta själva idag istället,blir på allstar för älsklingen ville kolla på hockeyn som börjar kl 19.00. hehe själv lä jag ju sitta och kika Facebook,bloggar mm under tiden :D
 
 

Torsdag morgon

Godmorgon på er :)
Har varit vaken sedan klockan 05.00 ,lillprinsen väckte mig med en stor spark mot revbenen efter det har jag känt att han bökar runt och små sparkar.
Har sjukt ont pågrund av foglossningen,ondare idag än vad jag brukar ha men tror att det beror på att jag legat konstig under natten.
Sedan har jag mått lite smått illa,vet inte om det beror på att jag sovit dåligt eller om det är dem där jäkla järntabletterna.
Men är som sagt pigg och kan inte somna om,ska titta på nått avsnitt utav vänner och sedan så ska jag försöka sova en sväng.
I eftermiddag blir det som sagt middag med pappa,britta ,farmor och älsklingen.
Ska bli trevligt att komma ut och få äta nått gott :)
Frågan är ju vad jag ska ha på mig hehe skulle behöva inhandla mig ett par snygga gravidbyxor med hittar inga som faller mig i smaken.
Så ja mina trogna svarta mammaleggings från hm får kort och gått duga :D

Men jag uppdaterar senare
Hoppas ni sovit gott och att ni får en trevlig dag :)
Kram


Planering

Hej på er :)
Idag har det mest bara varit planering som har stått på schemat.
Jag har planerat lite nu inför påskhelgen blir inte att vi kommer att vara hemma så mycket.
Imorgon på torsdag ska vi ut och äta med min pappa,farmor och styvmamma
Fredag ska vi hem till min mamma på middag
Lördag har vi inget inplanerat ännu
Söndag ska vi till min mormor och morfar
Måndag ska vi till roberts föräldrar
 
Vad ska ni hitta på under påsken?
Hehe jag och robert lär ju vara helt proppmätta och efter denna påskhelg :D
 
Fick förresten äntligen tag på försäkringskassan nu under kvällen fan har ju försökt fått tag på dem sedan i måndags.
Jäkla dålig kundservice har dem tycker jag!
Men nu fick jag svar på endel utav mina frågor och jag ska även få hem rätt papper hemskickade till mig som jag ska fylla i och skicka tillbaka.
Men även fast jag fick svar på endel frågor så har jag typ massa andra frågor och allt känns så himla krångligt och besvärligt.Tycker att det är jätte jobbigt att inte riktigt förstå hur allt funkar,men det lär man ju lära sig lite eftersom hoppas jag.
Nån annan som håller med om att försäkringskassan är lite krångligt?
 
Nu blir det lite tv mys och sedan blir det till att försöka sova :)
Blev lite små tråkiga inlägg idag utan bilder,men så kan det vara ibland.
 
Hoppas ni haft en bra dag
kram på er

ZARA

Hittade ett jätte sött sett från ZARA som kostar 249kr :)
 
Har blivit alldeles tokig i bebiskläder hehe älskar att gå ut och kika på olika sidor på nätet och se om jag hittar nått fint.Men oftast blir det bara att jag kollar men nån gång ibland blir det nått inköp :)
 

Onsdag

Hej hej :)
tog lite sovmorgon idag så himla skönt!
Så nu har jag precis ätit en sen god frukost och ska precis gå ut i fin vädret med milo.
Solen skiner som bara den idag och jag hoppas verkligen att det kommer att gå snabbt för all snö att försvinna framöver.För nu vill jag ha vår och slippa ha tjockjacka mm.
 
Skulle egentligen behöva städa lite senare också men har så ont så jag väntar tills älsklingen kommer hem så får han hjälpa till.ska även gå ner till tvättstugan och boka in en tvätt tid så att jag kan tvätta alla lill prinsens sängkläder mm :)

Ska även försöka mig på att ringa till försäkringskassan IGEN blir tokig att jag inte kommer fram!
Har försökt att ringa dem sedan i måndags ,varje gång när jag har klickat mig fram till att få prata med någon som har hand om föräldrapennings frågor så kommer det upp ett telefon svar som säger att kundcenter är överbelastat försök igen senare!
Jag tror jag har ringt och försökt komma fram sammanlagt 10 gånger sedan i måndags,blir tokig!
Så vi får se om jag kommer fram lite senare.
 
 

Mysig kväll

Blev inte att vi åt middag hemma hos mamma förut men vi var där en stund och pratade och umgicks :)
Min yngsta lillebror linus klappade på magen och tyckte det var lite konstigt att det ligger en bebis därinne,hihi inte så lätt att förstå när man bara är 5 år :D

När vi kom hem så gjorde vi i ordning middag,fick bli fiskpinnar med mos idag ingen direkt gourmet middag men gott ändå var det :)
Sedan har kvällen gått till att kika på tv och bara tagit det lugnt förutom att vi gjorde plats inne i sovrummet för spjälsängen.Så nu står den på plats och det ser så himla mysigt ut  hihi tänk att vår lille son kommer att ligga där om lite mer än två månader,vi längtar så otroligt mycket <3
Både jag och robert vill gärna att allt ska stå på plats ett tag innan bebisen kommer så att milo får vänja sig vid dem nya sakerna.Vi tycker att det är viktigt att han får känna sig delaktig och inte känna sig åsidosatt på något vis.
Han är ju också endel utav vår familj vår lille lurvboll :)
 
 
Här är även en bild på magen  :)
 
 

Mys eftermiddag

Har haft en jätte mysig eftermiddag med min underbara vän Cassandra :)
Vi gick och kollade lite i butiker och sedan gick vi på charm.
Där hade dem en scones buffe med både scones,olika tillbehör som marmelad mm,soppa,annat bröd,frukt,tårtor och kakor :D
Haha ja så ni kan ju tänka er hur mycket jag åt!
Buffen kostade 78kr och då ingick även en valfri dryck :)
Tyckte det var ett ganska bra pris ändå.

Nu har jag plockat upp robert på jobbet och vi är påväg hem till min mamma en sväng :)
Lär ju vara där en stund hihi får se om vi även äter middag här.
Uppdaterar lite senare,här kommer en bild på magen från idag.
Kram kram


Tisdag

Hej på er :)
Inatt har jag sov gott,haft ont men det har inte varit så farligt hehe men börjar liksom vänja sig vid att ha ont hela tiden. Men dem två senaste dagarna har jag märkt en otrolig skillnad på min egna kroppstemperatur ibland blir jag så varm och tycker att det är nästan outhärdligt ,så då springer jag och öppnar alla fönster så att jag inte svettas ihjäl!

Nån annan som känner igen sig? :)
 
Nu har jag iallafall fikat en väldigt sen frukost ska börja göra mig iordning,ska in på stan en sväng lite senare och fika och umgås med cassi.Så det blir mysigt att sitta och surra lite grann :)
Sedan så får vi se vad som händer i eftermiddag,lär ju laga nån middag sedan när älsklingen slutar på jobbet.
Jag är inte så jätte förtjust i att laga mat eller jo ibland kommer jag in i perioder då jag tycker att det är jätte roligt,men oftast tycker jag att det bara är jobbigt.
Men Tänk om man hade haft sig en egen kock som kunde laga alla måltider åt en haha det hade ju varit kanon bra.Så slipper man hålla på att måsta gå runt och fundera vad man ska gör till middag eller lunch :D
 
Hoppas ni får en bra dag
kram
 
 
 
 

Presenter till prinsen

Nu på kvällen när roberts föräldrar var här så fikade vi lite och sedan så hade dem även köpt några presenter till lill prinsen i magen när dem varit bortresta :)
Dem hade även tagit med sig sängen som vi fått av dem,så efter att dem åkt hem så kunde vi inte hålla oss från att packa upp den :D
Sedan hade jag sedan länge tillbaka köpt ett väggord där det står "det finaste vi gjort" så den har vi satt fast på spjälsängen hihi :)
Så när lill prinsen kommer så kommer vi att ha spjälsängen i sovrummet och sedan kommer vi att ha vaggan som min mormor har gjort i vardagsrummet. Kommer att bli kanon bra! :)
Ska ta bättre bilder när allt är i ordning ställt!
Kunde inte hålla mig från att bädda i spjälsängen hihi men det kommer jag få ta bort å jag inte tvättat sängkläderna. Så ska ta och tvätta alla bebis täcken och lakan mm som hör till spjälsängen till veckan tänkte jag så att jag får det gjort.
 
Här är bilder på presenterna som prinsen fick :)
 
 

En jäkla massa pölar

Var ute med milo förut och jäklar vad blöt han blev,jag med för den delen.
För hela gångvägen här där jag bor är det massa pölar sjöar som man måste sicksacka emellan hehe men tror ni att min lille vovve vill gå på sidan om?
Ne då han ska gärna gå där det är som djupast haha jäkla tok vovve,ibland är det nästan som att han ska jävlas lite det lille trollet :D
Mötte en och annan hund när vi var ut och gick och milo blir alltid lika ledsen när han inte får stanna och hälsa eller leka en sväng.Men nu när jag är gravid så orkar jag inte stanna och surra för det blir så himla jobbigt att stå.
Blev iallafall en dusch för milo när vi kom in,efteråt springer han maraton inne i lägenheten för att bli lite torr hehe ser så jäkla roligt ut.
 
Blev även själv sugen på att ta en dusch så gjorde det och passade även på att raka benen som jag har skjutit upp på i hundra år för att jag tycker att det är för jobbigt.
Haha kan meddela er som inte är gravida att om man tycker att det är jobbigt att raka benen så är det 100 gånger jobbigare att göra det när det är en mage i vägen :D
Tog en jäkla tid men nu är det gjort iallafall så nu är det ingen djungel på benen längre ;D
Det är liksom små saker i vardagen som blir lite mer jobbiga när man är gravid och man kommer på dem allt eftersom.
 
Ska ta och kolla på nån film nu och sedan tänkte jag börja med maten tror jag.
Idag blir det lasagnett här hemma,sist jag gjorde det så blev det inge bra men den här gången känner jag på mig att det blir kanoners.
Senare ikväll skull roberts föräldrar titta förbi och tacka för att vi var hus och hundvakt åt dem medans dem var borta.
 
Hoppas ni har en bra dag
kram

Haft lite att göra

Hej på er :)
Har varit och gjort lite ärenden nu på den tidiga förmiddagen,jag skjutsade in robert till jobbet vid 10 tiden.
Sedan blev den en tur ut till birsta för att handla på willys så då blev det lite handling.
Ringde även och bokade trimnings tid till milo,så den 3e april fick han en tid så då ska han bli vårfin vår fina älskade lille vovve! :)
När jag kom hem fick jag ett ryck att städa kylen så nu är den ren och fräsch,bäddade även till i lillprinsen vagn:)
Hittade ett jätte sött påslakan set som är ljusblått med små vita stjärnor på,har fått dille på stjärnor så lillprinsen kommer att ha mycket med det på :)
 
Men nu blir det lite tidig lunch/fika också ska jag kika på nya avsnittet utav greys antomy :)
Här kommer en bild på mysdressen som jag köpte igår på cubus (400kr ).
Orkade inte byta om imorse när jag åkte hemifrån så jag handlade i mysdressen och jag får väll se mig själv som en mysig färgklick i vardagen haha :D
 
 
 
 
 

Måndag

Hej på er och godmorgon!
Har sovit så skönt i min egna säng inatt även fast jag vaknat och haft ont så har det inte varit lika jobbigt som andra nätter,tror även milo och robert sov skönt inatt också för båda snarkade jätte högt :D
Nu har jag tagit på mig mysdressen från cubus som jag köpte igår och jäklar vad skön den är,ska nog faktiskt åkao ch köpa mig en till fast i en annan färg.
Det blev en persikofärgad som jag köpte igår för dem hade slut i storlek L i dem rosa ,men det vaar tur för nu när jag är hemma så tycker jag nog att den här persikofärgade är finare än den rosa :)
Ska lägga upp nån bild senare hehe för jag känner på mig att jag nog kommer gå runt i den här mysdressen idag.
Kommer bara att bli en slö dag för min del!
 
Ska snart skjutsa in robert till jobbet och sedan ska jag hem och mysa ner mig i soffan och kika på nån serie.
Vad ska ni hitta på idag?
 
 

Äntligen hemma

Nu ligger jag nerbäddad i min underbara säng med mina älsklingar<3
Lill prinsen är vaken och ligger och små buffar titt som tätt,hoppas på att han somnar snart för jag vill gärna sova nu!
Är så fruktansvärt slut i hela kroppen särskilt fötterna och benen,var verkligen jobbigt att bara gå upp för trapporna här hemma.
Inte så konstigt för när jag tog av mig skorna och strumporna så såg jag att både fötterna och vaderna är sjukt uppsvällda,blir alltid så när jag har gått mycket under dagen.
Men nu ligger jag som sagt sängen och jag hoppas verkligen att jag få sova inatt! :)
Vill ha en bra dag imorgon utan att ha ont,så håll tummarna för det.
För det blir lätt att hela dagen blir "förstörd" när man har ont och även om det inte är meningen så går det ut övver robert.Blir att jag blir små gring och sur och det är ju inte meningen men när man har ont blir det lätt så.
Nån som håller med?
 
Men ni får sova så gott
kram kram
 

Sova i egen säng

Ska snart ta och åka hem till vår lägenhet!
Fy fasiken vad jag saknat mitt badrum och min säng.
Ska bli otroligt skönt att få komma hem och sova i sin egna säng inatt.
Roberts mamma och pappa kommer hem med tåget sent inatt.
Så innan vi åker hem ska vi åka och ställa deras bil inne i stan så att dem slipper ta taxi hem inatt.

Jag och älsklingen har legat i soffan och kikat på massa gamla avsnitt utav kniven mot strupen.
Haha gud vad han alex är rolig!!
Sedan kan jag ibland tycka att det nästan blir pinsamt att sitta och titta på sånna här program.
Fattar verkligen inte varför vissa får för sig att köpa en restaurang eller överhuvudtaget driva en.
När man inte själv är utbildad inom restaurang eller har kockar som är utbildade haha så himla korkat tycker jag :D
Men det är roligt att kolla på och se hur dem utvecklas.

Hoppas ni haft en trevlig söndag kväll
Kram på er :)


Söndag

Hej på er
Har inte haft ork till att blogga idag,har haft så jäkla ont i ryggen och blygbenet.
Uscha uscha för foglossningen säger jag bara!!
Sedan har jag börjat få sammandragningar rätt ofta så just nu är det mycket som är jobbigt!

Just nu åkte jag och älsklingen en sväng på birsta innan det stänger.
Robert skulle köpa en ny vårjacka och jag gick och köpte en mysdress på cubus.
Den lilla stund vi var där gjorde att jag fick ännu ondare,så nu ska vi ta och sätta oss i soffan och kika på nån film :)
Blev mycket negativt idag men så är det ibland.

Hoppas ni haft en bra söndag
Kram


Lördag

Hej på er :)
Sorry för dålig uppdatering men det har varit full rulle här hemma.
Vi har tvättat och städat här i svärföräldrarnas hus eftersom att dem
Kommer hem imorgon.
Sedan har vi även varit och hälsat på och fikat hos roberts farmor.
Blir inte så ofta som vi är där,så det var trevligt att åka dit och prata lite.

Nu är vi hemma hos oss och har lämnat av vagnen och lite annat.
Hihi första gången vi packade in vagnen i bilen och det gick kanon bra!
Liten och behändig är den :)
Ska snart åka tillbaka till timrå men innan det blir det en snabbis förbi barnenshus och även en sväng i drive in på mcdonalds :D

Hoppas ni har haft en trevlig lördag
Kram


Ingen rolig natt

Hej på er
Inatt har det inte varit nån rolig natt!
Har haft så himla ont i ryggen och vid blygbenet,jäkla skit foglossning.
Har inte kunnat sova en blund utan bara legat och försökt hittat en sovställning som skulle kunna tänkas funka men inget har hjälpt :(
Så nu har jag fixat med lite kuddar att ha vid svanskottan,så får se om det hjälper och kanske kan göra att jag får sova en sväng.

Mina förhoppningar om att Foglossningen kanske skulle ge med sig efter ett tag verkar inte stämma.
Snarare tvärtom,det blir bara värre och värre.
Vet ju att det ger med sig något gott eftersom att lill prinsen ska komma.
Men känns lite jobbigt ändå att man inte riktigt får den sömn som jag borde.

Hoppas ni sovit gott
Kram


Vi har blivit med barnvagn

Har testat vagnen här hemma men bara inomhus hehe måste vänta på att älsklingen kommer han ville vara med när i testade att köra den ute första gången :)
Men nu har jag iallafall testat att vecklat ihop chassit för att se hur liten den blir när den är ihop fälld och den blir verkligen liten och behändig då.
Sedan fixade jag på stänk skydden för däcken fram som vi glömde ta på igår.
Är så otroligt nöjd med vagnen och både jag och robert är glad över att vi valde brio smile istället för brio happy.
Tänkte att jag skulle ta lite mer bilder på den senare,men här kommer iallafall en liten bild.
 
Ni som läser bloggen och väntar barn,vad har ni köpt eller tänkt köpa för vagn?
 

Vecka 30 (29+0)

Kroppen:

Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten. Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna. De flesta föräldrar kommer nu att börja eller har redan påbörjat en föräldrakurs eller förlossningsförberedande kurs.

Bebisen:

Nu växer fostret mycket, och kommer att öka med ungefär 200 gram i veckan fram till förlossningen. Just nu kan fostret väga runt 1600 gram. Det är omkring 41 centimeter långt. Fostret har så gott om plats att det kan vända sig och växla mellan att ligga med stjärten eller huvudet nedåt. Först om några veckor behöver det lägga sig tillrätta med huvudet nedåt. Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud inifrån mammans kropp, bland annat ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en kraftigt trafikerad gata.

Egna tankar:

Veckan som har varit har jag haft mycket ont och det är ju foglossningen som bara blir värre och värre.Men jag försöker promenera mindre promenader och även vila väldigt mycket.Jag märker att magen blir större och större och redan nu börjar jag ha lite problem med att böja mig ner för att till exempell ta på mig skor eller strumpor,magen är liksom lite i vägen :) Händer och fötter märker jag också stor skillnad på särskilt på kvällarna då är dem väldigt svälda och vattenfyllda,men än har jag inte börjat få nån värk ut av det.Lill prinsen i magen får jag hoppas får en annan dygnsrytm när han kikar ut än vad han har nu inne i magen. För just nu är han vaken och sparkar som mest på kvällar och nätter,hehe så om han fortsätter med det lär det inte bli mycket sömn för oss :D Nu när det verkligen börjar närma sig så har tankar kring förlossning börjat komma mer och mer och både jag och robert ska ta och sätta oss ner och prata igenom det lite mer.Man vill ju vara lite smått förberedd på vad som komma skall. Men sedan har vi ju börjat föräldrautbildningen och där kommer vi ju även få information och tips,så det känns väldigt bra :)


Fredag

Hej på er :)
Har suttit och kikat på serier nu på förmiddagen och bara tagit det lugnt.
Robert ringde för en liten stund sedan efter att han hade pratat med lekmer där i vi beställt vagenen ifrån.
Väldigt bra service måste jag säga,för dem skickar en ny sufflet till oss,så vi slipper skicka tillbaka alltiohopa.
Så himlaskönt !! Så i eftermidag när älsklingen slutar jobbet så ska vi ut och test köra den :D
 
Idag går jag in i en ny vecka också vecka.30 (29+0) hehe jag vet att jag skriver det varenda vecka men tiden har gått så himla fort :)
Vill bara att det ska bli juni nu <3 Är så nyfiken på vår lille prins därinne i magen,nu börjar det verkligen att gå upp för en mer och mer att det snart är dax och att han kommer att vara hos oss :D
Både jag och robert har sagt att förlosningen kan vi prata om när det väl börjar närma sig och det var väll igår efter föräldrautbildningen som vi kom på att det nog är läge att börja planera lite vad man ska ha med sig mm :)
För det är inte så lång tid kvar nu!
 
Men nu ska jag ta och släppa ut hundarna och sedan få vi se vad jag hittar på.
Hoppas ni får en trevlig dag.
kram
 

Torsdag kväll

Fan vad less jag blir alltså!!
Att det alltid ska vara nått jäkla fel på grejor jag beställer via nätet!
Nu på kvällen när vi skulle packa upp vagnen så är det en liten lös grej som flyger ur kartongen när vi öppnar den.
Jahha så då var det bara att börja syna hela chassit,sittdelen och sufflett efter skador.
Då är det fästet på suffletten till sittdelen som är trasig och som har gått av,blir fan sjukt irriterad att dem inte ens kan packa i ordning varorna ordentligt utan att dem går sönder.
Men allt annat var helt och funkade kanon fint och liggdelen var även den jätte bra,så jag är sjukt nöjd med vagnen och jag vill ju bara ut och test köra den.
Men jag får vänta eftersom att jag inte vet om vi måste skicka tillbaka hela vagnen eller om vi bara behöver skicka tillbaka delen som är trasig.
Så vi får vänta med bilder på vagnen till jag vet hur det blir :)
 
Men nu till nått roligare :)
Föräldrautbildningen var det jag hade förväntat mig och jag tyckte det var riktigt bra.
Vi kom dit och gick vi var 8 stycken par och det var lite spridning på bf vissa skulle få i maj och resten skulle få nångång i juni.
Det började med lite info om vad föräldrautbildningen var för något och barnmorskan gick igenom hur många gånger vi skulle ha träffar mm.Sedan fick alla par berätta lite om sig själva och även när det var beräknat att bebisen skulle komma.Efter det så fick vi sitta i mindre grupper och skriva ner vad man ville få ut av föräldragruppen och även skriva ner vad man ville att barnmorskan skulle ta upp.
Punkterna som kom fram var bland annat:
 
*Smärtlindring
*Förlossnings processen
*När vet man att det är dax
*Pappans roll på förlossningen
*eventuella komplikationer
*tiden efter förlossningen
*Första tiden hemma
*Amningen
 
Sedan var det några till men jag kom inte riktigt ihåg dem :)
Jag tyckte att det var jätte bra att vi fick vara med och påverka vad som ska vara med i utbildningen.
Sedan slutade vi med att titta på en film som handlade om just en förlossning och hur det kan vara.
Väldigt lärorikt och kul att höra andras tankar,funderingar och frågor.
Så nästa gång så ska vi prata om förlossningen och det blri om två veckor eftersom att det är skärtorsdag nästa vecka.
Men både jag och robert var väldigt glada efter utbildningen och tyckte båda två att vi gjort rätt som valt att gå på den.Så hoppas att resterande 4 tillfällen är lika roliga :)
 
Nu har jag lagt mig i sängen och ska kika på reprisen utav halv åtta hos mig och äta lite naturgodis,sedan så ska jag försöka att sova.
Här kommer två bilder på magen från idag (vecka 29 28+6) ,imorgon går vi ju in i en ny vecka igen :)
Hoppas ni haft en bra kväll kram kram
 

Hämtat vagnen

Kom nyss hem från birsta hihi har nämligen varit och hämtat upp paketet med vagnen :D
Höll forts inte på att ta mig härifrån då det var som en jäkla isbana vid parkeringen,svärföräldrarna har typ som en liten nedförsbacke till sin parkering och där var det svin halt.
Fick sanda lite grann och då kom jag upp med bilen :D
 
Paketet är alldeles för tungt för att jag ska orka bära in det,så jag får vänta tills ikväll då älsklingen får bära in det.
Just det har ju glömt att säga att idag börja föräldrautbildningen,ser faktiskt jätte mycket fram emot den och tycker att det ska bli himla roligt.Tror det är nyttigt för robert också så att han får fråga frågor mm och känna sig lite mer delaktig :)
Ska var där kl 18.00 och sedan håller den på i ca 2 timmar,s idag blir det nån middag på stan innan utbildningen.
Känner att det är onödigt att fara hem när robert slutar halv 5.
 
Blir lite små tråkiga inlägg utan bilder idag,men jag har inte orkat knäppa nå kort hehe ibland blir det så.
Men imorgon lär det nog blir en hel del bilder på vagnen :)
 
Uppdatera ikväll efter att jag har varit på föräldrautbildningen så får ni en liten beskrivning på hur det var.
Kram på er

Torsdag

Hej på er :)
Har faktiskt fått sova ganska så bra inatt,tack och lov:D
Nu på förmiddagen har jag legat och kikat på topchef och bara tagit det lugnt.
Har märkt av att jag fått nya cravings hehe just nu är det små cocktailtomater som jag kan äta hur mycket som helst av :D
 
Har även ringt och kollat vart vår vagn är,för posten har varit så himla seg och då fick jag reda på att dem glömt bort att skicka ut smsavisering till oss.Så paketet ligger på posten  och väntar på oss,har tydligen varit där sedan den 18e. Haha jaja men pappa sk iallafall åka och hjälpa mig att hämta upp det om ett litet tag :)
Hihi så imorgon ska jag test köra den ute tänkte jag :)
 
Men nu måste jag gå ut med vovvarna,får skriva mer senare.
Hoppas ni får en trevlig dag
kram
 

Mar. 20, 2013

Blev en lugn kväll här hemma!
Lite mys framför tvn med godis,kände att jag var värd det nu när jag har så ont.
Sedan kikade vi vad vi skulle få tillbaka på skatten. Trodde inte jag skulle få tillbaka nånting men 8000 kr kommer jag få :D
Passar ju kalas bra då lill prinsen kommer i samma veva och då lär det nog bli ett och annat inköp till honom :)
Måste säga att det är Väldigt smidigt att ha bank id och göra deklarationen på internet.Går ju super duper snabbt :)

Nu ligger vi i sängen och ska väll snart sova.Håller tummarna för att denna natt blir bättre än förra och att jag får lite sömn iallafall.
Blev ingen film på kusen och magen men en fin bild blev det :)

Hoppas ni haft en trevlig dag
Kram


Teddykompaniet diinglisar

Gud vad jag älskar serien diinglisar frn teddykompaniet :D
Vi köpte ju babygymmet därifrån och jag är så himla nöjd med det,men jag skulle gärna vilja ha alla diinglisgrejorna!
Har bestämt att jag iallafall ska köpa barnvagnsleksaken därifrån för den skulle passa jätte bra till vår vagn.
 
 
Här kommer lite andra prylar därifrån som är bedårande fina tycker jag :)
 
 
 

Onsdag

Fick en liten mini sömn nu på morgonen men sedan var jag tvungen att kliva upp vid 9 tiden för då skulle det komma nån budbil och hämta upp nått packet.
Sedan hade jag ont så kunde inte somna om,så har legat i sängen och kikar på flera avsnitt av topchef,
Är så himla less på att ha ont,blir liksom att man inte riktigt kan njuta utan graviditeten på samma sätt när man går runt och har ont hela tiden.
Vill gärna bara att veckorna ska gå så fort som möjligt och flyga förbi så att han kan komma ut vår lill prins!
 
Var nyss ut med hundarna och jäklar vad det blåser ute,hehe såg ut som om milo skulle blåsa iväg :D
Men nu är vi inne i värmen igen,jag och milo har gosat ner oss i fåtöljen under en filt,ska försöka vila en stund tänkte jag :)
Lillprinsen i magen buffar omkring därinne i magen nu ,men milo har inte lagt märket till det ännu.
Ska försöka film när milo blänger på magen efter att han känt buffar/sparkar haha ser så jäkla roligt ut! :D
 
Här kommer en jämförelse bild på magen från vecka 19 och från igår vecka 29.
ca 10 veckor emellan bilderna hehe man kan ju undra hur magen kommer att se ut i vecka 39 :D
 
 
 

Ont

Godmorgon
Har inte kunnat sova nästan nånting inatt!
Har haft ont i ryggen och bäckenet,varit kissnödig typ hundra gånger och sedan har jag inte fått till nått bra sovläge.
Uscha vad jag tycker att det är jobbigt att inte få sova,har kanske fått ca 2 timmars sömn inatt.
Så nu ligger jag vaken i sängen och ska försöka mig på att somna en stund.
Håller tummarna för att det iallafall blir nån timme,annars så kommer jag att vara som en zombie hela dagen.

Tog föresten en bild på magen igårkväll och jädrar vad man ser att magen är större på kvällarna än på dagarna :D
Den ser ju gigantisk ut!

Hoppas ni får en bra dag,håll tummarna på att jag får sova en stund.
Kram


Tvmys

Har lite tvmys med popcorn och trocadero framför Halv åtta hos mig,passar på att blogga nu när det är reklam.
Blev själv ikväll då robert skulle iväg på hockey,men jag har ju lea och milo som får hålla mig sällskap :)
 
Lill prinsen har varit skö vild i magen nu på eftermiddagen/kvällen han har sparkat och grejat och donat där inne,hela magen har guppat och hoppat runt.
Milo slängde en konstig blick på magen förut när han låg bredvid,såg ut som om han tyckte det var väldigt märkligt att magen buffade till honom :D
Haha såg så himla roligt ut!
 
Har fortfarande ont i ryggen och bäckenet så lär nog bli en sömn lös natt igen,men nu har jag bunkrat upp med några bra serier och sura gröna äpplen.
Så ska nog kunna överlev natten,men blir en tråkig dag imorgon för då lär jag vara dödstrött!
Men nu är reklamen slut så nu måste ja kika på tvn igen :D
 
hoppas ni haft en bra dag
kram
 

Lite pyssel

Kom nyss in efter att ha varit ute med hundarna och uscha vad det blåste kallt!
Sedan snöar det också fy vad less jag blir,jag som vill ha vår.Enda som är bra med att det fortfarande är snö är att vi kommer kunna test köra vagnen i snön. Vagnen ska komma nån gång den här veckan :)
Men annars så finns det inte så mycket mer positivt att säga om snön,är döless på vintern nu.
 
 
Nu på eftermiddagskvisten så fick jag lite ork till att börja fixa med bilderna som jag framkallade för nått tag sedan.Så nu åkte alla papper,klistermärken,saxar,lim och alla bilder fram :D
Började med bilderna som är tagna när vi var i thailand i december och sedan började jag lite smått med bilderna på gravidmagen och ultraljudsbilderna.
Men är inte klar ännu på långa vägar så det är ingen på bild på det färdiga resultatet.
Nu blir det lite mellis och sedan ska jag kika på tv tills jag ska åka och hämta robert från jobbet.
 
 

Tisdag

 
Hej på er
Inatt har det inte varit nån bra natt,har inte sovit en blund utan legat och haft ont i ryggen och bäckenet hela natten.
Det är verkligen skitjobbigt att inte kunna få sova,men har faktiskt fått lite sömn nu på morgonen så det är ju tur det.Men jag känner verkligen att jag är trött i hela kroppen.
Nån annan som är gravid som också har problem med att sova på nätterna?
 
Nu blir det lite frukost och sedan så ska jag lägga mig i sängen igen och vila ett tag,tror inte att jag kommer att orka gör så mycket under dagen.Blir nog till att bara vila och så klart gå ut med hundarna :)
Hade velat åka till usports och fynda lite nu när dem har rea efter att dem gått i konkurs men det är ju så svinigt mycket folk! skulle aldrig orka stå i kö så länge när jag inte ens vet om det finns nått jag vill ha därinne.
Tänk att alla blir som galna när det är så stora reor haha vissa blir ju som djur som springer runt :D
Så det blir nog att jag får hoppa att åka dit,men jag hade verkligen behövt några nya vinter/vår kängor eller nått liknande.
Men kanske hittar det nån annanstans istället :)
 
Hoppas ni får en trevlig dag
kram på er

Tv tittande ikväll

Trodde att jag hade tagit en bra hårfärg men visade sig nu att jag skulle ha tagit en ljusare färg, för det blev en minimal skillnad.
Men men då vet jag det tills nästa gång,håret blev iallafall lite lite ljusare och fräschare och det blev lite mer liv i det än det var innan så det var ju bra :)
Ska vänta nån vecka och sedan tänkte jag färga igen,har läst att hårfärger kan ta lite annorlunda på håret när man är gravid så det kanske beror på det också att det inte blev riktigt den färg som det skulle.
Men det ska iallafall inte vara farligt att färga håret när man är gravid,har nämligen frågat min bm om det och hon sa att det var ingen fara.
 
Ikväll blir det tvtime för mig för idag börjar ett utav mina favorit program igen hihi nämligen halv åtta hos mig.
Jag följer det slaviskt måste jag nästan säga haha tror faktiskt att jag aldrig har missat ett avsnitt.
Om jag har gjort det så har jag tagit igen det med att titta på tv4 play :D
Sedan är det ju även Familjen annorlunda kl 20.00 och det ska jag också kika på,älsklingen han gillar inte dem programmen som han får göra nått annat :D
 
Vad ska ni hitta på ikväll? :)
 
Hoppas ni haft en trevlig dag
kram
 
 

Allt var bra :)

Så nu är jag hemkommen från mvc och allt såg bra ut :)
Lillprinsen ligger med huvet neråt och hans hjärtljud låg på 143 slag i minuten <3
Fick lämna blodprov uscha vad jag tycker det är obehagligt att sticka i armvecket,brukar alltid vilja ligga ner på britsen när dem gör det.För det var nån gång som jag svimmade efteråt och det vill jag inte vara med om igen så nu tar jag alltid det säkra före det osäkra!
Mina blodvärden hade blivit bättre sedan förra besöket men jag ska fortsätta äta järntabletterna varannan dag ändå.Vikten har skjutit iväg och och hittills har jag gått upp 10kg,så vi får se vad den totala viktuppgången blir innan lillprinsen tittar ut :D
Sedan mätte hon magen och magen har växt 4cm alltså ca 1cm i veckan sedan förra besöket,så nu ligger SF måttet på 29cm. LÄr bli en bautamage det här haha eftersom att jag har över 10 veckor kvar :D
Vi pratade inte så mycket mer för varken jag eller robert hade några frågor,lär ju dyka upp en eller två frågor på torsdag då vi börjar gå på föräldrautbildningen.
Såg även på min ena gravid app att idag är det bara 80 dagar kvar tills lillprinsen är beräknad att komma,jag har alltså varit gravid i 200 dagar.Tiden har gått så himla fort och jag hoppas verkligen att den sista tiden går ännu snabbare för jag är så nyfiken på lillprinsen där inne i magen <3
Både jag och robert längtar så otroligt mycket !
 
Efter mvc så släppte jag av robert på jobbet och sedan åkte jag hem och nu håller ja på att färga håret.
hehe får väll se hur resultatet blir,kände verkligen att jag ville förnya nått!
Blir det skitfult så får jag åka och löpa någon mörk hårfärg,men jag hoppas att detta blir bra.
Lär lägga upp en bild sedan på hur det blev :)
 
En bild på magen från idag :)
 

Mvc

Hej på er :)
Vaknade rätt så tidigt imorse,låg ett tag och drog mig i sängen framför tvn.
Har nyss varit och hämtat upp robert från jobbet och nu blir det ett besök hos barnmorskan.
Så uppdaterar lite senare om hur det gick :)
Tycker det ska bli väldigt spännande att se vad sf måttet är tycker jag!

Här kommer en bild på mig och robert när vi var små :)


Misslyckad bakning

Nu på eftermiddagskvisten fick jag för mig att baka lite grann !
Upptäckte att jag varken hade mjölk eller ägg så då letade jag fram några kakrecept som var utan dessa ingredienser.
Det blev sega chokladsnittar,hallongrottor och chokladbollar.
Men dem enda som jag lyckade med var chokladbollarna haha vetetusiken vad som hände!
hallongrottorna smakade konstigt även fast jag följde receptet till punkt och pricka,första plåten av chokladsnittarna råkade jag bränna och den andra plåten smakade konstigt.
haha vet inte om jag ska skylla på gravidsmaklökarna,ska be robert smaka när han kommer hem :D
 
Så nu blir det inge mer bak för min del på ett bra tag,verkar som att mina bakkunskaper försvunnit nu när jag är gravid :D
 
Ska ta och diska undan allt nu och sedan ska jag sätta mig i soffan och kika på tv tills älsklingen slutar.
Tänkte åka förbi ica maxi och kolla om jag hittar nån snygg hårfärg,är så himla sugen på att göra nått med håret.
Helst av allt skulle jag vilja gå till frissan och göra lite slingor mm men det blir så jäkla mycket pengar eftersom att jag har så himla långt och otroligt tjockt hår.
Så att gå till frissan hade jag tänkt unna mig nån månad efter att lill prinsen har kommit :)
 
 
 
 

Bilder på mig och robert som små

Blev inte att jag åkte iväg till sidsjö backen med mormor och morfar,det blåser och är inte så jätte soligt ute.
Så då bestämde vi att ta det nån annan dag istället.
Fick besök en sväng utav mamma som hade handlat med nybakat bröd och pålägg,så då blev det lite te och macka och lite surr :)
Nu håller jag på att gå igenom lite saker här hemma som vi inte behöver och som bara ligger och skräpar,så tänkte knäppa lite kort och lägga ut på tradera och säljsidor på facebook.
Är ju bättre att jag säljer iväg det än att det bara ligger här hemma och tar en massa plats.
 
I förrgår så hittade robert lite bilder på när han var liten hihi hoppas verkligen att vår lille prins får roberts fina blonda lockar :) Ska bli så spännande att se vem vår lilleprins kommer att likna :)
 
 
Här är även bilder på mig när jag var liten :)
första med morfar och andra med mormor.
 
Hittade även den här fina avmålningen som jag hade gjort av min mormror :D
Jag minns att jag tyckte att det var så himla roligt att rita/måla och pyssla när jag var liten,det intresset har jag fortfarande kvar även om det inte blir lika mycket och ofta som jag skulle vilja ibland.

Vår jacka

Här är vår jackan från h&ms mammaavdelning som jag planerar att köpa.
Tycker inte att den är värds snygg men känner inte att jag vill lägga ner så mycket pengar på en jacka som jag  bara ska användas nån månad,så den här får duga.
Jackan kostar 399kr och det tycker jag är ett bra pris.
 

Söndag

Godmorgon :)
Vaknade för en liten stund sedan,älsklingen ska jobba idag men innan jobbet så han ska skjutsa hem mig och milo till granlo.
För senare idag ska jag följa med mormor och morfar iväg till sidsjöbacken och njuta utav solen och dricka varmchoklad :D
Har ni några roliga planer inför dagen?

Ikväll när robert slutar så ska vi bara vara hemma och ta det lugnt.
Älsklingen ska få massera mig lite ikväll tror jag :)
Får mkt ondare i ryggen utav den här sängen.
Saknar thailand och att kunna få massage varje dag.var så jäkla skönt att bara få koppla av och varva ner och känna att man fick mer energi i kroppen efter en massage.

Hoppas ni får en trevlig dag
Kram




Bra Film

 
BIG MIRACLE är inspirerad av en sann berättelse som berört människor världen över och skildrar den fantastiska historien om en småstadsreporter och en djurälskande miljöaktivist som får hjälp av rivaliserande supermakter för att försöka rädda en familj gråvalar som fastnat i Polcirkelns snabbt växande ismassor.
Big miracle handlar om något som faktiskt hände 1988 utanför samhället Barrow i Alaska.                 
Under eftertexterna får man se de verkliga personerna i dramat :)

Jag tyckte att den här filmen var jätte bra och man blir verkligen rörd över att så många engagerade sig i att hjälpa dessa valar :)
 Jag gillar verkligen filmer som är verklighetsbaserade,så om ni har nå tips på nån bra verklighets baserad film så får ni gärna skriva dem!
 Helt klart värd att se var iallfall denna film så kika på den :)


Finväder idag

Hej på er :)
Nu är vi hemkommna från min mamma efter mycket trevlig dag i finvädret!
Sol har värmt och himlen har varit klar blå hela dagen här i sundsvall.
När vi var hos mamma så blev det lite grillning ute och gud så gott det var.
Grillade hamburgare och drick det är inte dumt det!
Nackdelen är väll att man luktar rök nu men det är det helt klart värt.
Ska ta en snabb dusch lite senare tänkte jag för just nu är jag så himla trött i fötterna så jag vill bara lägga mig ner i soffan en stund :)

Fick föresten hem mina bilder som jag beställde för framkallning.
Så imorgon ska jag fixa och dona med dem :)
Eventuellt ska jag även åka med mormor och morfar till sidsjöbacken om det blir fint väder imorgon.

Hoppas ni haft en trevlig dag
Kram


Lördag

Hej på er
Vi tog oss en sovmorgon och just nu sitter vi och kikar på film.
Ska snart ta och göra oss klara för att åka och umgås hemma hos mamma.
Det är super fint väder ute så vi skulle grilla lite :)


Fredag

Hej på er
Nu på eftermiddagen så blev det en liten vända på stan för att lämna tillbaka lite böcker på biblioteket.
Sedan hämtade jag upp älsklingen och då åkte vi ut en sväng på birsta och fikade med min mamma,små syskon och mormor och morfar :)
Gick även runt och kollade efter någon vårjacka till mig. Hittade en skitsnygg militärgrön på lindex men då skulle jag behöva köpa en jätte stor storlek om jag ska använda den nu när jag är gravid. Då kommer jag ju fasiken inte kunna använda den nå mer sedan eftersom jag ska få bort alla mina överflödiga kilon efter graviditeten.
Det är ju typiskt att det ska finnas så himla mycket fina kläder just nu när jag inte kommer i min "normala" storlek!
Men såg en helt okej gravidjacka på hm så lär nog bli att jag köper den.
Nu är vi hemma och snart blir det middag :)
Sedan blir det myskväll för vår del!

Bild på magen och mig och sedan en bild på milobubben som vart trött efter en massa bus :)


Tandställning

Har suttit och kikat igenom alla bilder jag har på datorn hehe roligt att gå tillbaka och kolla :D
Hittade iallafall bilder på avgjutningarna av mina tänder före och efter att jag hade tandställning och herregud vilka fula tänder jag hade innan jag fick tandställning.
Fick tandställning när jag gick i 9an och jag tog ut den när jag började 2a året på gymnasiet så jag hade den 2 år ungefär och det var verkligen pain in the as att ha det.Men idag är jag otroligt tacksam över att jag hade tandställning även fast man hade skit ont efter att man spänt och fick krångla med dem där minimini gummibanden så var det helt klart värt det!
Får hoppas på att lillprinsen i magen inte får så fula tänder som jag hade utan att han får naturligt raka och fina tänder ;D
 
 

ZARA

Hittade så himla mycket söta bebis kläder på ZARA.com
Här är ett litet urval av dem kläder som jag tyckte var finast,älskade hängselbyxorna dem var så otroligt söta :)
 

Vecka 29

Veckorna bara flyger förbi känns det som och idag går jag in i en ny vecka så välkommen vecka 29 :)
 

vecka 29

Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet. Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.

Bebisen: Fostret väger nu runt 1400 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Det är tillräckligt stort för att kunna sparka på revbenen och även slå mot urinblåsan. En del kan sparka så hårt att man blir öm under revbenen. Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Ännu behöver fostret inte vända sig med huvudet nedåt eftersom det fortfarande finns gott om plats att ändra läge. Fostret kan drömma nu. I undersökningar har det visat sig att fostret har perioder av drömsömn.

Egna tankar: Har verkligen känt nu den senaste veckan att jag känner mig tyngre och ibland kan det var riktigt jobbigt att böja sig ner eller att sitta en längre stund. Har mycket att det känns som ett tryck runt revbenen hela tiden,men det beror ju som sagt på att livmodern trycker på och även att lillprinsen sparkar så att det blir ömt.Har väldigt svårt att sova under nätterna men jag vilar desto mer på dagarna.
Svullna fötter och händer har jag också börjat få särskilt under eftermiddagen och kvällarna,sedan har jag även fått svullet ansikte tror att det beror både på att jag går upp i vikt men även för att jag har så mycket vatten i kroppen. Senaste dagarna har det blivit mycket funderingar kring vem lillkillen i magen är,kommer han att vara lik robert eller mig eller båda två? Vad ska han få heta? kommer ha natt bli ett lugnt barn? ja funderingarna är väldigt många och man är så nyfiken på lill prinsen därinne i magen :)

Under den här veckan ska vi till bm på besök, ska bli kul att se vad sf måttet visar var ju 4 veckor sedan vi var där nu och det känns som om magen har växt som bara den :D Vi ska även på börja vår föräldrautbildning och den ser jag verkligen fram emot.


Strul med vagn

Hej hej
Herregud jag som trodde det skulle bli enkelt med att beställa vagn,men där hade jag fel.
Det började med att vi åkte till babyproffsen och beställde vagnen som vi skulle ha och skrev på papper mm.
Det blev som sagt en svart brio smile med svart liggkorg.
Bestämde att vi skulle komma och betala den och hämta ut den 3 veckor innan bf :)
Efter att vi gjort det så åkte vi hem och tog det lugnt men det dröjde inte länge förrän babyproffsen ringde och meddelade att den svarta liggkorgen var slut på lager så den skulle inte komma förrän den 14e juni och vi har ju bf den 6e så då valde vi att ta bort beställningen.
Så då fick jag ringa till barnenshus och kolla med dem och deras leverantör hade nån svart liggkorg till brio smile.
Men det var samma för för babyproffsen och dem hade samma leverantörer.
Blev då så less så då kollade jag runt på nätet och då var den EN sida som hade den svarta liggkorgen på lager.
Så då valde vi att beställa vagnen därifrån och då kollade jag så att det ingick försäkring mm och det gjorde det :)
 
Så tack och lov så löste det sig,var lite orolig att vi skulle bli tvungna att välja en annan färg men är väldigt glad över att allting löste sig och att vi nu får en svart vagn som vi ville ha.
Blir ju att vi får hem barnvagnen tidigare än vad vi tänkt men det gör inget :)
 
Nu på kvällen så ska robert gå på hockeyn och jag ska ligga i sängen och kika på tv och äta glass.
Hehe lite vardagslyx får man ha ibland!
Imorgon så ska jag ta och fixa milos päls,den är så himla ful nu så ska ta och klippa till den lite,lär nog bli att han får en dusch också :)
 
Hoppas ni haft en bra dag
kram
 
 
 

Torsdag

Hej på er :)
Hoppas ni sovit gott för det har jag gjort!
För Igår kväll när robert vaknade från sin tupplur från soffan så bestämde vi oss för att åka hem och sova en natt hemma i lägenheten.
Åhh herregud vad jag älskar vår säng,var så jäkla skönt att få sova i den och både jag,robert,milo och bebisen i magen sov som gudar!! :D

Nu ska vi åka förbi min farmor och plocka upp en rabattkupong som kan användas på babyproffsen.
Senare i eftermiddag så ska vi beställa vagnen eftersom att det inte blev av igår:)
Hihi spännande spännande!

Hoppas ni får en trevlig dag
Kram på er


Tacos till middag

Blev inte att vi åkte till babyproffsen idag utan det får vi ta nån annan dag.
Min mamma kom på besök istället så då satt vi och pratade och umgicks :)
SEdan åkte vi hem och det fick bli tacos till middag,herregud vad jag tycker att det är gott!
Kan fasiken nte få nog utav det,skulle kunna äta det varannan dag känns det som haha nerå men nästan.
Finns så mycket alternativ när man ska äta tacos,jag brukar äta mjukabröd eller bara tacochips med köttfärs och allt annat som hör till. Älsklingen tycker dock att jag är helknäpp som har banan på tacos men ärligt talat så är det riktigt riktigt gott!!  :D
Blev jätte mycket tacoköttfärs över så ska nog ta och göra en taco paj eller nått imorgon.
Nån som har nått gott recept på det?
Kan vara roligt att prova på nått nytt recept istället för att bara göra det varliga.
 
Nu ska jag ta och kolla på reprisen på farmen på tv4 play,var tänkt att vi skulle kolla på film men robert har somnat i soffan som vanligt.Så jag får kika på film själv sedan.
Hoppas ni haft en trevlig kväll
kram på er

Beställa vagnen

Nu ska jag åka och hämta robert från jobbet och sedan ska vi hem till lägenheten en sväng.
Efter det blir det en tur ut till babyproffsen,vi ska nog ta och beställa vagnen idag hade vi tänkt :)
Men jag vill först känna och klämma på den en till gång innan vi gör beställningen haha :D
Sedan blir det mys kväll för vår del hemma ikväll.
Älsklingen är ledig imorgon så då kan vi sitta uppe ett bra tag i ikväll och kika på film och mysa och bara ta det lugnt.
Ska även ta och hitta på nån middag,har tagit fram köttfärs så vi får väll se vad det blir för nått gott :)

En bild på bebismagen och mig idag!


Onsdag

Hej på er :)
Gud vad veckorna går fort,dagarna bara flyger iväg.
Senaste veckan har jag haft mycket tankar kring förlossningen och hur jag tror att det kommer att bli.
Ska jag vara riktigt ärlig så börjar jag bli rätt så nervös inför den,är lite rädd över det här med att inte ha den här riktiga kontrollen över sin egen kropp.Sedan tänker jag mycket på ifall att jag inte skulle kunna hantera smärtan,rädslan för att få panik.Ska iallafall ta upp detta vid nästa bm besök och prata igenom mina tankar lite grann.Lär ju säkert bli att vi även kommer att få prata om detta på föräldrar gruppen också men jag vill gärna prata enskilt om det också.
 
Ska ta och gå och ta en dusch nu och sedan så ska jag faktiskt ta och gå och lägga mig och vila ett tag.
Fick lite små panik inatt över att jag inte kunde somna,både lea och robert snarkade ikapp och sedan så var det varmt och jag hittade inte rätt sovställning.
Somnade inte förrän klockan var kring 03.00 tiden,uscha uscha vad jobbigt det blir när man vill sova och inte kan somna.Så då passar jag på nu på dagen och sova en sväng eftersom att jag inte får riktigt sömn på natten
Har även känt av att jag blivit mycket tröttare utav järntabletterna som jag tar,vet inte om det är normalt.
Nån annan som märkt nått när man äter järntabletter??
 
Hoppas ni får en trevlig dag
kram
 

Trevlig eftermiddag/kväll

Hej på er  :)
Efter att jag hämtade upp älsklingen från jobbet så åkte vi hem och kollade posten och hämtade lite saker.
Fyfasiken vad jag saknar vår säng haha helt sjukt vad skillnad det kan vara på sängar.
Kommer nog aldrig vilja byta ut vår underbara säng som vi har hemma i lägenheten :D
 
Sedan åkte vi en sväng förbi hos min mormor och morfar,dem hade varit så snäll att dem gjort chilicorn carne åt oss :) hihi gissa och älsklingen blev glad?
Hade tänkt stanna där och umgås lite men kom på att eftersom vi är hundvakt åt lea så går det inte.För hon släpper så himla mycket hår och alla våra kläder är fulla utav dem och mormor är päls allergiker så ville inte riskera att hon blev dålig.
Det är så himla otroligt det där vilken skiland det kan vara på olika hundraser,för vår hund Milo är ju en shih tzu och det är ju en ras som inte släpper hår och som är en hundras som anses vara just allergi vänlig.
Tycker att det är så himla kul att både min mormor,mina morbröder och min styvmamma som alla är jätte allergiska mot päls djur tål honom.Mormor kan till och med gosa ner sitt ansikte i pälsen på honom utan att bli dålig :)
Alla som har varit allergiska mot pälsdjur och som har träffat milo har inte känt av allergin,tycker det är helt fantastiskt :)
 
Just nu ligger jag i sängen och kikar på reprisen av kvällens avsnitt av farmen och äter fruktsallad.
frukt och sötsaker är mina cravings just nu,hade ju varit super duper bra om det bara hade varit frukt haha eller hur ? :D
Nästa vecka ska vi på besök hos bm igen och mäta magen,tycker det ska bli sjukt spännande att se hur mycket sf måttet har ökat på 4 veckor.
Sist vi var där så låg  det på 25 tror att det är mycket mer nu,det är iallafall känslan som jag har :)
Hoppas ni haft en trevlig kväll
kram
 
 
 

Mjuka Säng/tak mobiler till bebis

 
Här är två stycken Mjuka säng/tak mobiler som jag tycker är otroligt fina, båda två finns på jollyroom.se
Vill gärna ha en sån här mjuk mobil inne i skötrummet att hänga ovanför skötbordet till vår ille prins.
Men jag vet inte riktigt vilken utav dem som jag vill ha ännu,så ska nog avvakta med att köpa nån tills jag bestämmt mig till 100 procent :)
Finns ju så himla mycket fint till små bebisar ju,man blir ju alldeles tokig haha :D
 
 
 

Tisdag

Hej på er :)
har sovit jätte dåligt inatt,lillprinsen har sparkat och bökat runt där inne i magen hela natten känns det som.
Lillbus pojken våran,så jag tog en liten sovmorgon nu på morgonen istället.
Var ut med hundarna förut och då upptäckte jag att det snöat inatt,åhh jag som vill att all snö bara ska smälta bort också kommer det mer och mer hela tiden.
Men men hoppas på att det inte kommer någe mer iallafall!
 
Måste hem en sväng sedan till lägenheten och hämta lite små saker och sedan så ska jag ju även hämta upp robert från jobbet.
Han har även en intervju idag om ett nytt jobb inom telia där han jobbar, så vi får hålla tummarna på att det går bra för honom :)
Blir nog inget speciellt för oss sedan,utan bara rå om varandra <3
Ska ta och gå och fixa nått melllanmål nu och sedan så ska jag nog ta och lägga mig och vila ett tag till.:)
Här är en bild på bebis magen och mig från igår <3

Hoppas ni får en trevlig dag
kram
 
 
 

Storhandla

Sitter och väntar på att älsklingen ska sluta jobbet.Var tvungen att öppna bilfönstret för milos skull,han älskar att sitta och kika ut :)
Sedan när älsklingen kommer blir det att vi ska åka och storhandla på willys.
Är sugen på nått gott till middag men jag vet inte vad jag ska laga ihop.
Robert ville ha chilicorn carne men det är jag inge duktigt på att göra,får aldrig till rätt smak på den dem få gånger som jag gjort det.
Så det får bli nått annat,men vad det blir vetetusan haha :D

Ikväll blir det tv mys för ikväll är det både farmen och Familjen annorlunda.
Ska ta och göra en god fruktsallad och äta ikväll tror jag.
Haha gud vad mycket det blev om mat i det här inlägget.
Men som man brukar säga,Äta bör man annars dör man :D

Kram på er


Bellino sängmobil

För flera veckor sedan så köpte vi en sängmobil till lill prinsen från Toys´rus från märket Belino för 279kr.
Tyckte att den var så otroligt fin och skulle passa bra här hemma hos oss,gillade djuren och färgerna :)
Sedan har den en speldosa också snurrar den liksom runt sakta när man slår på speldosan som en liten karusell typ.
Är iallafall helnöjd med denna och hoppas på att lillprinsen kommer att gilla den när han kommer<3
 

Måndag

Äntligen måndag eller vad är det man brukar säga hehe :D
Har sovit bättre inatt men det är så jäkla ovant att inte sova i sin egen säng:/
Var ut med hundarna förut och jäklar vad skönt väder det var ute,solen värmde verkligen på ordetligt så otroligt skönt!
Lill prinsen har varit alldeles vild nu på morgonen,det är nästan som om han verkligen vill visa att allt är bra med honom och att jag inte behöver oroa mig.
För det var så himla komiskt igår när vi åkte upp till förlossningen så hade han inte rört på sig nästan nånting på flera flera timmar och när barnmorskan skulle sätta på den där ctg grejen så sparkade han till :D
En riktigt liten buse som är där inne i magen tror jag<3
 
Idag blir det inte så mycket,tror att jag ska sätta mig ute på bron i fin vädret och njuta utav solen medan hundaran får busa på gården.
Skulle så gärna vilja ha en egen gård så att man kan släppa ut milo lös så han får busa,det går ju inte direkt att göra det när man bor i lägenhet.
Men både jag och robert har sagt det att vi kommer inte att bo kvar i vår lägenhet så jätte länge till,kanske ett halvår eller ett år sedan så vill vi gärna hitta ett mindre hus eller radhus har vi sagt.
Både för vår egen skull men även för bebben och milo :)
 
Nu ska jag ta och kika lite på tv och kika efter lite bebis saker på nätet.
Kommer upp en inlägg lite senare om säng och tak mobiler till bebisar som jag tycker om.
 
Hoppas ni får en bra dag
kram
 

Bra kväll

Hej på er :)
Nu under kvällen så orkade vi verkligen inte laga nån mat så vi beställde hem kinamat åhh jäklar vad gott det var!
Har varit små sugen på det i flera dagar så nu var det verkligen super duper gott :D
annars så har vi bara tagit det lugnt och kikat på film i soffan,nu blir det lite kvälls fika och sedan ska jag försöka somna ganska tidigt ikväll.
Sov inge vidare inatt,så hoppa på att det blir bättre natten som väntar.
 
 
 
Har förresten börjat kika på ett program på tvkanalen TLC en man oh hans fruar.
Det handlar om en man som gift sig med 4 fruar haha jag tycker det är så himla sjukt,för mig är äktenskap något som man bara har med 1 person och inte med 4stycken samtidigt.
Men det är iallafall intressant att titta på och roligt att följa deras liv även fast det aldrig är något jag skulle acceptera.
VAd tycker ni,skulle ni kunna dela en man med flera andra kvinnor?
 
Hoppasni haft en bra dag
kram kram
 

Söndag

Hej på er
Har varit ute och åkt hela dagen så har inte riktigt prioriterat bloggen.
Lillprinsen har inte varit lika aktiv i magen idag så ringde och rådfrågade en barnmorska på förlossningen som tyckte vi skulle komma in och bara se till så att allt var som det skulle.
Så nu har vi varit där och allt var bra med vår lille prins.
Den kollade hjärtljud och sedan blev jag uppkopplad på ett ctg för att kolla hjärtljudskurvan i typ 20 min.
När vi gjorde det började han sparka så det var skönt.
Men allt såg helt perfekt ut,men dem tyckte ändå att det var bra att vi åkte in.
Är alltid bättre att kolla en gång för mycket än en gång för lite :)

Har även varit en sväng på birsta och köpt lite grejer på panduro.
Har ju beställt framkallning på en massa bilder så då vill jag fixa och greja lite med det när det kommer.
Så nu ska vi hem och börja med nån mat och bara ta det lugnt.
Hoppas ni haft en bra dag kram


Natti natt

Ne nu ska vi ta och gå och lägga oss allihopa här i huset :D
Kommer bli trångt i sängen inatt,robert,jag,milo,lea och prinsen i magen hehe tur att det är en 180 säng annars hade vi inte fått plats :D
Innan jag ska sova så ska jag ta och läsa nya MAma tidningen som jag köpte på ica idag,är bland annat en intervju med kitty jutbring i den.Som jag skrivit tidigare så verkligen älskar jag henne för att hon vågar vara sig själv och vara så pass ärlig om allt.
 
Vad tyckte ni föresten om melodifestivalen?  Tyckte ni att rätt låt vann? :)
Själv så hade jag två favoriter Anton och robin och det blev ju att robin vann.
Får väll hoppas på att det går bra för honom i maj då det är eurovision i malmö :D
 
Ni får sova så got så hörs vi av under morgon dagen.
kram på er
 
 
 

Mar. 09, 2013

Har skjusat roberts föräldrar till tåget och nu är vi hemma hos dem och ska snart kika på melodifestivalen.
Var först meningen att vi bara skulle se till huset och att vi skulle ha detas hund hemma hos oss.
Men deras hund lea har problem med höften, så det blir så jobbigt för henne om vi skulle bo hemma hos oss eftersom att det är så mycket trappor.
Så nu får vi bo i deras hus i 2 veckor,får bara hoppas på att jag kommer kunna sova i sängen som är här.

Nu ska vi ta och fixa iordning lite godsaker som vi ska proppa i oss ikväll:)
Hundarna har fått varsitt tuggben,så dem är nöjda båda två!
Hoppas ni får en trevlig kväll
Kram


Lördag

hej på er :)
Blev dåligt med uppdateringar igår,men efter att jag hämtade robert från jobbet så åkte vi ut på birsta för att handla lite grann.
Sedan på kvällen hade vi besök utav våra kompisar madde och josef ,grabbarna satt och spelade fifa  och drack öl och jag och madde satt och surrade.
Hade jätte trevligt och vid 2 på natten så skjutsade jag hem dem,hehe när jag släppt av dem blev jag så sjukt sugen på donken.Så det blev en snabb vända in i driven och köpte med mig några nuggets haha var så jäkla gott!
 
Ska ligga kvar i sängen ett tag och kika på nån serie innan jag pallrar mig upp,blir nog en seg dag för oss då robert är lite små trött :)
I efter middag så ska vi åka hem till roberts föräldrar och säga hejdå för dem ska åka utomlands i 2 veckor,och medans dem är borta så ska vi vara hundvakt och titta till huset.
Annars har vi som sagt inget planerat dag utan vi får se vad som händer.
 
Hoppas ni får en trevlig dag
kram

Städa städa städa

Hej på er
Har fått himla mycket gjort nu under dagen!
Har inte lika ont idag så då passar jag på att storstäda,lär ju få ångra det senare ikväll då värken säkerligen kommer att dyka upp.
Men det var så jäkla stökigt här hemma så kände verkligen att det behövdes fixas.
Så de håller jag på med nu medans spotify står på typ högsta volym!
Haha måste alltid ha musik när jag städar annars tycker jag att det blir så tyst och tråkigt.
Men ska ta en paus nu för att gå ut i fin vädret med milo en sväng.
Sedan vid halv 5 så ska jag åka och hämta älsklingen på jobbet,vet inte riktigt vad vi ska hitta på ikväll :)

Just det jag har fixat ihop en sänggavel också haha vi har inte kommit oss för att åka iväg och köpa oss en.
Så idag fick jag nog,så då tog jag tavlan som vi hade i vardagsrummet förut som är nästan 180cm lång.
Sedan tog jag ett överkast som vi aldrig använder och spände fast det på tavlan med hjälp utav häftstift.
Resultatet blev helt okej :D
Så nu kan vi avvakta lite till innan vi köper en riktig!


Vecka 28

 

 

Kroppen:                                                                                                                                                           Livmodern är nu så stor att den påverkar hur man kan röra sig. Man kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om man tar i för mycket. Då kan man få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar sig samman och blir hård.

Bebisen:                                                                                                                                                         Fostret väger omkring 1200 gram, och är cirka 39 centimeter långt.Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar kraftigt i vikt nu och har börjat drömma. Lungorna är i princip färdigutvecklade och bebisen är van sin mammas röst. Mellan vecka 28-32 är en kraftig tillväxtperiod.

Egna tankar:
Den här veckan som varit har varot ganska så tuff,foglossningen vill inte ge md sig och det känns nästan bara som om den blir värre.Så om det inte blir bättre nu under veckan så ska jag ringa och prata med min bm.Sist jag var hos mvc så var mitt järnvärde ganska så såligt så då fik jag börja äta järn tillskott (Duroferon) men uscha vad jag mår dåligt utav dem ibland.Bli typ illa mående,ska nog ta och köpa det andra järntillskottet och se om det funkar bättre.Har även börjat känna nu att livmodern trycker på mot revbenen så ibland blir det som ett tryck som är obehagligt. Det som är roligt är att jag verkligen kännt skillnad på sparkarna som lill prinsen gör,han har blivit mycket starkare så nu ibland kan jag få en sprak på urinblåsan eller revbenen hehe inte så skönt,men man kan ju inte annat än le när det händer eftersom att man vet att ens lila prins växer där inne i magen :)


 

 


Lite fler bilder på bebis magen <3

Här kommer tre till utav bilderna som vi knäppte igår :)
Den första bilden är samma bild fast en svart vit och en med färg!
Sista bilden fick bli en helkropps bild,blev jätte fina allihopa men jag tycker att bilderna som bara är på magen är finast. Man ser verkligen nu att mitt ansikte har förändrats nu när jag gått upp i vikt,men sånt får man leva med och ta tag i efter att bebisen kommer :)
 
Som jag skrev tidigare så ska vi även ta och framkalla och göra nån förstoring på nån utav bilderna.
För mig är det jätte viktigt att ha bilder från den här tiden nu när man är gravid för den är så speciell på alla sätt och vis och det finns liksom inget man kan jämföra det med! :)
Vem vet man kanske bara går igenom det här en gång och då vill man ju ha kvar en massa bilder.
 
 

Torsdag kväll

Att jag inte kan sluta titta på tvprogram som får mig att gråta!
Har kikat på sofias änglar även denna vecka och herregud den här gången var det ännu mer sorgligt än förra veckan.En familj som förlorat sin son i en drunkningsolycka i familjens pool,fyfasiken sånt ska inte få hända!
 
Jag tänker mycket på det hur jag kommer vara som mamma om jag kommer att vara överbeskyddande och kanske lite hönsig.Vet att när jag var yngre så tyckte jag att min pappa var alldeles för överbeskyddande och han är nog lite så fortfarande.Sa alltid att jag aldrig kommer att bli så,hehe men nu när jag tänker efter mer och mer så kommer jag nog bli lite så.
Kommer vara lite små nervös över allt känns det som,men som sagt vi får väll se hur jag blir när vår lille prins är här :)
Hur tror ni att ni kommer att vara på den här fronten?
 
Just nu sitter jag och går igenom bilder,tänkte at jag skulle ta och framkalla lite grann.
Är det bara jag som tycker att det är roligare att titta på bilder i album än på datorn? :)
Blir så nervös över att det ska bli att bilderna på datorn ska försvinna,även om jag har back up så känns det bättre att ha bilder framkallade tycker jag.
För det är ju minnen som man inte vill ska försvinna!
 
Hittade även bilderna på gravidtesterna som vi tog den 28e september 2012 :)
Dagen vi fick reda på att vi skulle bli föräldrar<3

En tur ut på birsta

Älsklingen mådde inge bra idag så han stannade hemma från jobbet.
Så medans han var hemma och vilade så åkte jag ensväng ut på birsta i jakt efter lite kläder till mig själv.
Förjust nu är det inte så himla mycket som passar utav dem kläderna som jag har i garderoben eftersom att magen har växt sig väldigt stor dem två senaste veckorna.
Så jag åkte ut och kikade runt lite överallt och jag måste bara säga att fyfaskien vad besviken jag är att det inte finns ett bra utbud av just mamma kläder.
Den enda butiken sm har mammakläder är HM och där tycer jag inte ens att det finns nått fint.
Måste man ha fula kläder bara för att man är gravid skulle jag vilja fråga dem :D
 
Så jag gick runt lite överallt och kikade på "vanliga kläder"  så jag kom hem med en långärmad ljusrosa tröja,en lite overzise blå tröja och ett vitt linne.Köpte kläderna på gina tricot och jag tyckte att dem satt snyggt på :)
Så om det ska inhandlas mer kläder så skippar jag mamma kläderna iallafall på tröjor.
Får ta och visa upp plaggen imorgon för just nu orkar jag inte dra fram allt.
 
Åkte förbi affären på vägen hem och köpte lite tillbehör till tacos,blev så sjukt sugen på det.
Så det ska vi fixa iordning sedan och käka till middag,just nu ska jag mysa ner mig i soffan med älsklingen och milo.
fick väldigt ont nu efter att jag har varit ute och åkt så det blir bara en lugn kväll.
Lillprinsen har börjat sparka mig på revbenen och kan säga att det inte är så himla skönt hehe inte att det gör ont utan man blir typ mer öm eller vad man ska säga :)
 
Hoppas ni haft en trelig dag
kram
 

Torsdag

Hej på er
Idag blir det nog en massa städningen för min del,finns inte så mycket annat att göra idag.
Kanske åker ut på birsta eller nått om jag får tråkigt,men vi får se hur det blir får ta dagen som den kommer helt enkelt :)
 
Gud vad glad jag blev att ni tyckte att bilden blev bra :)
Blev riktigt nöjd själv faktiskt och jag brukar ha jätte svårt för att gilla bilder på min egen kropp.
Men nu kände jag verkligen att det blev bra och är inte det minsta missnöjd.
Ska ta och framkalla dem här bilderna och sedan rama in någon eller sätta in dem i ett album :)
Längre fram i graviditeten så ska jag köpa så att jag kan göra en gipsavgjutning utav magen,skulle gärna vilja ha det som ett minne.
 
Nu ska jag ta och fixa håret haha herregud vad mitt hår har blivit risigt nu under graviditet,går inte att få till det hur jag än gör.
Känns som om det blir fett så fort jag kliver ut fån duschen,ser fett ut hela tiden  så det blir mest att jag har uppsatt hår.Skulle så gärna vilja gå och fixa håret,färga,klippa mm men vet inte om jag vågar lägga dyra pengar på färgning när det kan bli att man reagerar annorlunda på hårfärg under graviditeten.
Så tills vidare får jag leva med mitt feta fågelbo till hår hahaha :D
Nån annan som känner igen sig?

Har dock fått mycket finare naglar och det är jag glad över,för innan å hade jag sköra naglar som alltid skivade sig eller vad man säger :)
 
Hoppas ni får en trevlig dag
kram
 
 

Bebis magen <3

Hej på er förlåt för dålig uppdatering idag men har verkligen inte orkat eller haft lust att sitta vid datorn.
Har nu under kvällen tagit lite bilder på magen och vissa bilder blev faktiskt riktigt fina :)
Älsklingen skulle redigera lite ljus mm så alla bilder är inte klara ännu,men här en utav bilderna som älsklingen knäppte på magen idag :)
 

Onsdag

Godmorgon.
Har hunnit kliva upp och äta frukost redan,men har nu krypit ner i sängen igen för att vila en sväng och kanske kika på nått serie avsnitt :)
Så otroligt fint väder det är idag,solen skiner och himmlen är klarblå,dosck är det lite kallt.
Men sitter man i solen lär det nog bli skönt!
 
Inatt har lillprinsen i magen varit vild haha nerå men jag har kännt att han vridit och vänt på sig där inne i magen.
Även nu på morgonen ville han visa att han är där,robert sjöng nämligen för honom och då buffade han och sparkade hårt där inne :)
Tänk att idag är det bara 3 månader kvar till vårt bf datum,känns som att dem här månaderna bara flugit förbi och gått jäkligtsnabbt!
Känner på mig att vår lill kille kommer att kika ut den 5e juni för det är på min mormors födelsedag.
I min släkt brukar det bli att man inte får ha sin födelsedag ifred.
Haha för min morfar och min lillebror är födda på samma dag och sedan är min morbror och hand dotter födda på samma dag :)
Lite roligt det där tycker jag,så det skulle inte förvåna mig om lillen kommer den 5e juni på mormors dag eller den 31a maj som är min andre morbors födelsedag.
 
Ringde min pappa igår och kollade ilken dag han hade tid med att komma och fixa upp skötbordet på väggen.
så imorgon på förmiddagen blir det äntligen av och då kan jag börja fixa iordning där inne på lilltoaletten som kommer bli lillens skötrum :)
 
 

Arken

Ligger just nu i sängen och kikar på lite serier,är lite små trött och har ont i ryggen.
Tidigare idag så var vi på Arken och milo fick välja ut en leksak haha han vale den som hade det högsta pipljudet tror jag :D
Men lycklig var han vår lille vovve,han fick även ett köttben som han legat och gnagt på nu under kvällen.
Att man kan älska en vovve så mycket,tycker det ska bli så spännande att se hur milo reagerar på när lill prinsen i magen kommer.
Är inte ett dugg nervös över det utan mer bara förväntansfull för är det nånting milo älskar mer än sina leksaker och ben så är det just barn.När man är ute och promenera och man möter barn så viftar han på svansen så att man tror att den ska lossna och han vill så gärna leka och gosa med dem :)
Så när han får träffa mina småsyskon eller mina småkusiner så blir han överlycklig!
 
Imorgon så ska jag och milo följa med min mormor och morfar till sidsjöbacken och sitta i solen och njuta av varm choklad och fika.
Ska bli skönt att få komma iväg en liten sväng och det kommer att uppskattas från milo också :)
Här kommer en bild på en glad kille påväg hem från djuraffären :D
 
 

Bristningar

Lill prinsen i magen har buffat och grejat nu på morgonen och förmiddagen.
Nu studsar hela magen när han sparkar hehe ser så himla roligt ut!
Tycker verkligen att veckorna går sjukt fort och man längtar efter den lille därinne.
 
Även om jag gillar att vara gravid så är det endel saker som är lite mer jobbiga än andra.
Men så är det ju med allt här i livet,men ibland kan det vara skönt att lätta lite på hjärtat och skriva om saker man tycker är just lite små jobbiga.
Kände idag att jag behövde skriva av mig lite grann om just detta och jag tycker att det är viktigt att kunna prata om både jobbiga och roliga saker :)
Älskar verkligen Kitty jutbrings blogg,för hon är verkligen helt öppen och ärlig om tankar,funderingar och hur hon mår,sånt gillar jag! :)
 
Det jag tycker är mest jobbigt nu är min foglossning som bara blir värre och värre.
Den finns det inte så mycket att göra åt,ska ta och prat med min bm om jag skulle kunna testa en sån där TENS apparat,har läst att den funkar bra för många.
Sedan är det faktiskt alla bristningar,jag vet att det är normalt att få dem men jag får lite smått ånget över att det blir så mycket.Har ju tack och lov ännu inte fått på magen och det hoppas jag verkligen att jag slipper.
Men på låren,höften,rumpan och brösten är det väldigt mycket.
Vet ju att det bleks med tiden,men dem försvinner ju aldrig och det är det jag blir less över!
Många säger att man inte bryr sig om bristningarna när lill bebisen väl kommer och jag hoppas verkligen att det blir så :)
Om jag fortfarande skulle känna likadant sedan så får jag fixa en lösning då,har läst att dem här dermaroller ska fungera bra.
Nån annan som är i dem här tankarna?
 
Här är en bild från igår på magen,mig och Milo :)
 

Milo bubben

Hej på er :)
Har ont i ryggen idag,så blir inte mycket jag kan göra.
När jag är ute med Milo ser det ut som om jag går som en fet pingvin haha nerå så illa är det inte men nästan iallafall :D
 
Det enda som kommer bli gjort idag är att gosa och leka med Milo och sedan hämta upp robert efter jobbet.
För då ska vi åka till djuraffären där kusen ska få välja ut en leksak eftersom att han blir 3 år idag  :D
Här kommer bilder på milo som valp,huga ligen vad liten han var :)
 
 

Recept på bullarna

 

Receptet ger 30 stora bullar. 

Ingredienser: 
50 g margarin
5 dl mjölk
50 g jäst
1 1/2 dl socker
2 tsk malen kardemumma
1 krm salt
ca 15 dl mjöl

Fyllning: 
150 g margarin eller smör
1 1/2 dl socker
1/2 dl vaniljsocker
4 tsk kanel

Pensling: 
Uppvispat ägg
Pärlsocker

Glasyr: 
2 dl florsocker
4-5 tsk vatten

Smält margarinet. Tillsätt mjölken och värm vätskan till 37 grader (fingervarmt). Smula jästen i en bunke och blanda med en liten del av den ljumma vätskan tills jästen lösts upp. Häll i resten av mjölkblandningen och tillsätt även kardemumma, socker, salt och nästan allt mjöl. Knåda degen tills den känns smidig. Jäs sedan under bakduk ca 40 minuter.


Passa på att göra fyllningen till bullarna medan degen jäser. Blanda det rumsvarma margarinet, sockret, vaniljsockret och kanelen till en jämn röra. Vill du ha bullarna i formar så ställ fram bullformar, förbered annars två plåtar med bakplåtspapper. 
När degen jäst färdigt är det dags för bullarna att bakas ut. Strö ut lite mjöl på bakbordet och knåda degen så att den känns smidig. 


Om du vill göra "vanliga" snurrade bullar, så rullar du nu ihop degen till en lång rulle. Sedan skär du bitar med kniv (ungefär två centimeter tjocka) och lägger sedan bullen med spiralen uppåt i en form. 
Om du vill göra snäckor (som på bilden), så kavla ut degen till en stor rektangel, ungefär en halv centimeter tjock. Bre ut fyllningen jämnt med en kniv så att den täcker halva rektangeln ända ut i kanterna. Vik sedan degen dubbel (ta den del som inte har fyllning och vik den över den fyllda delen). Skär sedan remsor av degen (som nu är dubbelvikt), från kanten där halvorna vikts ihop. En remsa blir alltså en bulle. Snurra remsorna samtidigt som du ringlar dem i en spiral och vik in den sista biten av kanten under bullen så att den inte syns. Lägg sen bullarna på de förberedda formarna. När bullplåtarna är klara ska de jäsa i 20 minuter innan gräddningen.

Värm ugnen till 225 grader (200 grader för varmluftsugn).När bullarna har jäst klart så pensla dem med ett uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda dem sedan i 10-12 minuter.
Låt sedan bullarna kallna. När de har svalnat lite så är det dags att göra glasyren. Blanda florsocker och vatten till en jämn smet. Blir den för lös så tillsätt mer florsocker eller för hård så tillsätt mer vatten. Glasyren går även att färga med lite karamellfärg om man skulle vilja. Ringa sedan glasyren över bullarna. Jag brukar använda teskedar när jag gör det.

Efter det är bullarna klara! 


Bullbak

Nu på kvällen skulle robert åka och hjälpa någon med nån dator.
Så då passade jag på att göra lite bullar!
Fick bli vanliga kanel bullar med lite smak utav vanilj :)
Har inte hunnit smaka ännu,tänkte jag skulle vänta på älsklingen.
Så sedan blir det iskall mjölk och nygräddade bullar för vår del här hemma! Hihi så sjukt gott.

När bullarna jäste så passade jag på att göra lite middag.fick bli köttfärssås och spagetti idag.
Även den blev väldigt lyckad,så nu har älsklingen några matlådor.
Men Nu sitter jag och kikar på Familjen annorlunda :)
Skönt att få koppla av en sväng.

Hoppas ni haft en bra dag
Kram


Lite små projekt :)

Trodde att babybjörn selen som vi köpt skulle komma idag med posten,men icket sa nicket!
Den kommer nog imorgon isåfall hihi vill ju se hur den ser ut :)
 
Tänkte jag skulle ta och börja med nått projekt till bebben snart,ska ta mig en vända till tygaffären inne i stan nån dag nu framöver och inhandla mig lite olika tyger.
Vill både sy lite snygga vimplar och nu har jag även kommit på att jag skulle kunna testa sy sånna här dreggellappar.Tycker att det är överskotts priser på många utav dem och sedan så finns det oftast inte i dem mönster eller färger som jag vill ha.
Så varför inte sy egna,då får jag ju välja precis vilket tyg som jag vill ha :)
Men det kommer nog få bli till helgen tänkte jag!
 
Ligger just nu i sängen och tar det lugnt har ont i höften så gick och la mig för att vila lite grann.
Sitter och letar lite recept på lite allt möjligt,är sugen på att prova på nått nytt antingen i bakväg eller i matväg :D
Har ju inte blivit av att jag bakt ännu även fast jag sagt att jag ska göra det,men har vekrligen inte orkat även om jag har haft en stor lust till det.
Så nu får jag sparka mig i baken och hoppas på att jag får mer ork nu i veckan så att jag kan baka nått gott.
Kanske nå små kakor eller bullar skulle vara gott :D
 
Här kommer en bild på Milo som fick prov ligga babysittern,hehe var inte direkt nån hit tyckte han :D
 
 
 

Måndag

Hej på er :)
Har sovit skit dåligt inatt,uscha uscha drömt en massa knepigt och sedan inte rikittgt hittat rätt sovläge.
Får hoppas att det blir bättre natten som kommer.
Kände mig väldigt trött nu på förmiddagen så har legat nerkrypt i soffan med milo och kikat på tv och bara vilat lite grann.
Kände suget efter varm oboyf förut så nu har jag gort en stor kopp,det enda som saknas är grädde,men det får duga ändå :)
 
Idag ska jag ta och åka en svän ut på arken och köpa en leksak och nått ben till Milo.
För imorgon blir han 3 år vår lille go vovve och då vill jag skämma bort honom med nått han tycker om.
Dock får de ju inte vara nått onyttigt eftersom att han går på diet foder,men ett bogbladsben kan han få :)
Känns som att det var nyss jag och robert åkte och hämtade hem vår lille Vovve,hej och hå vad tiden går fort!
 
Hoppas ni får en trevlig dag
kram
 
 
 
 

Babygymmet

Här kommer lite bilder på babygymmet som vi köpte från jollyroom.se
Den är jätte mjuk och jag tycker att den är mycket finare i verkligheten än vad den ser ut att vara på bilden på jollyroms hemsida.Så jag är super nöjd över babygymmet och jag tror att det kommer att användas väldigt flitigt här hemma.Skulle det vara så att vår bebbe inte skulle gilla att ligga där så kommer det nog att vara en liten annan filur vid namn milo som kommer att göra det :D
 

Trevlig Söndag

Idag har vi mest bara varit hemma jag och älsklingen.
Det blev dock en liten tur ut på ikea för att inhandla en ram till målningen som vi gjorde på milo i thailand.
Så idag bestämde vi oss för att fixa till det och sätta upp den på väggen!
Blev en fin vit ram som passade super duper bra med målningen,ser nästan ut som att det bara är en förstoring på ett kort.Det är när man ställer sig nära som man ser att det är en målning,är så jäkla glad över att vi gjorde den här målningen när vi var där nere i thailand :)
 
Nu är det här en dålig bild som jag tog,fick inte till då nå bra då det bara blev en massa reflektioner i glaset.
Så jag får komplettera med en bättre bild nån annandag.
 
 
Nu på kvällen lyxade jag och älsklingen till det med en lite lyxigare söndags middag!
Det fick bli fläskfilé,kroketter,bsås,vitlöksbröd och go sallad,så sjukt jäkla gott :)
Snart blir det till att mysa ner oss i soffan och slå på nån bra film och äta lite godis haha även fast vi är proppmätta.
Hoppas ni haft en underbar söndag
kram på er!
 
 

Babybox

Här kommer en bild på innehållet i babyboxen från babyproffsen.
Tyckte inte att det fanns så jätte mycket roligt i den,babyboxen från apoteksgruppen var bättre :)
Men i den här fick man tre stycken skedar,bindor,tvättlappar,2st blöjor,hår schampo,en tidning och lite olika rabatt kuponger.


Söndag

Hej på er
Igår efter hockeyn åkte vi en sväng till Roberts föräldrar då hans storebror var där och som vi inte träffat på ett tag.
Det spelades lite kort men vi åkte hem ganska tidigt då jag hade otroligt ont.
Somnade nästan påengång när vi kom hem:)

Nu ska vi göra iordning lite sen frukost,upptäckte att vi hade slut på både mjölk och bröd så älsklingen åkte iväg en sväng på hemköp:)

Har inte så mycket inplanterat idag förutom att vi ska städa lite grann.
Sedan får vi se vad vi ska hitta på :)
Hoppas ni får en trevlig dag!
Kram


Fina Amingskläder

Var inne på en annan gravidblogg och då läste jag om en hemsida som hade otroligt fina amningskläder som faller mig mycket i smaken och som verkligen är min typ av klädstil.
Så tänkte visa några plagg som jag nog kommer att inhandla innan vår lille prins kommer så att jag kan ha snygga amningskläder under sommaren :)
Kläderna är även anpassade så att man kan använda dem under graviditeten!
 
Kläderna finna att köpa på www.lovemilkshop.se
 

Blev en tur med bilen ändå

Efter att det hade snöat så sken solen upp och då bestämde vi oss för att gå ut på lång prommis.
Åhh gud vad härligt det var,solen värmde verkligen!
Sedan blev det att vi åkte en sväng ut på birsta ändå,för robert ville på systemet och jag ville hämta ut en gratis babybox från babyproffsen.
Tänkte visa i ett eget inlägg lite senare vad boxen innehöll :)
 
Blev även att vi for förbi en sväng hos mamma och plockade upp diskmaskinen som vi ska ha här hemma.
Så nu till veckan tänkte vi fixa så att vi kan sätta in den.
Nu har vi ätit lite tidig middag och robert ska snart kika på hockey och jag ska faktiskt gå och vila en sväng,känner mig lite små trött.
Här är en bild på robert och milo förut,go pojkarna mina<3
 
 

Lördag förmidddag

Hej på er :)
Jag och robert tog en välförkänt sovmorgon idag och gud så skönt det var!
Nu när vi klev upp så upptäcker vi att det snöar,uscha vad less jag blir jag som verkligen ville ha vår även fast det var tidigt.
Så idag blir det nog mest bara att vi kommer att vara hemma,ingen ide att åka ut i snövädret känns det som!
Vi ska istället mysa ner oss i soffan nu och äta en god frukost och börja kolla på hobbit.
Sedan får vi se vad lördagen har att erbjuda :)
Har ni nått speciellt inplanerat idag?
 
Här kommer en bild på magen och mig från igår!

Nu är babysittern hemma

Nu har äntligen vår babysitter kommit,var och hämtade den förut när robert hade slutat jobbet.
Hämtade även ut babygymmet men det får jag visa nån annan dag :)
 
Är iallafall sjukt nöjd över babysittern och jag tror verkligen att vår lille prins kommer att sitta och ligga i den hur bra som helst.Var verkligen värt varenda krona tycker jag!
Dock är den lite mörkare i färgen än vad jag trodde att den skulle vara,men det gör absolut ingenting.
 
 

BRIO Smile

Här kommer det lite bilder och en beskrivning på vagnen som vi nu nästan helt hundra har bestämmt oss för att ha till vår lille prins.
De finns i 4 olika färger Svart,brun,lila och blå vi kommer att vara tråkiga och traditonella och gå på en svart vagn. Vi kommer att köpa sittdelen och liggdelen sedan har vi ju somsagt redan köpt brios babyskydd som lätt går att klicka fast på chassit.
Så mjukliften skippar vi,för den känner vi inte att vi behöver.
Jag tror verkligen att vi kommer att bli helnöjd med denna vagn!
 
Smile är en lätt vagn som verkligen hänger med på hela resan. Med sitt knäledschassi och den smala konstruktionen är den en dröm att hantera. Vagnens sittdel går lätt att fälla i fullt liggläge. Förutom sittvagn, liggdel och babyskydd inbegriper konceptet vår nya mjuklift. Regnskydd och matchande fotsäck ingår från början. Dessutom har Smile lufthjul för en bekväm färd genom livet. Smile är en komplett vagn som får vilken förälder som helst att le.
 
 

Fredag

Hej på er :)
Idag går jag in i en ny vecka igen så välkommen vecka 27!
Nu på morgonen s har jag inte gjort så mycket,fikat,kikat på en serie och varit ute med milo i blåsvädret haha höll fasiken på att blåsa bort kändes det som :D
 
Har ni några speciella planer inför helgen?
Själv så har jag ingen aning om vad vi ska göra hela helgen,tycker bara att det är skönt att älsklingen inte jobbar utan att han är hemma i helgen<3
Känner mig sugen på att hitta på nått roligt ikväll,men vet inte vad det skulle kunna vara,får prata med älsklingen och se om han vill hitta på nått eller om vi ska ha mysfredag hemma bara :)
 
I eftermiddag ska vi iallafall hämta ut paketet från jollyroom hihi spännande att se hur babygymmet och babysittern ser ut i verkligheten!
Känns så himla bra att det mesta är inhandlat och klart till lill prinsen:)
 
Hoppas ni får en trevlig dag
kram
 
 
 
 
 

Vecka 27

 
Bebisen:
Nu väger bebisen nästan 900 gram och är drygt 36 cm lång från topp till tå. Ögonen öppnar och sluter sig, bebisen sover och är vaken på regelbundna tider och den kanske suger på fingrarna eller tummen.

Sov gott och dröm sött! En del experter tror att bebisar börjar drömma vid ungefär 27 veckor. Vad drömmer de om? Ingen vet helt säkert, men hjärnan är mycket aktiv denna vecka. De karakteristiska vecken börjar uppstå på dess yta och mer hjärnvävnad formas.
 
Mamman:
Om du känner rytmiska fosterrörelser nu, kan det mycket väl vara hicka – vilket är vanligt denna vecka och under resten av graviditeten. Anfallen av hicka brukar inte vara så länge och går över av sig själva.

Nu når livmodern din bröstkorg, vilket kan göra dig andfådd, om du inte redan är det. Från och med nu och under de sista tre månaderna är det inte ovanligt att drabbas av kramp i benen, hemorrojder, åderbråck och klåda på magen.
 
Egna tankar:
Kämpar fortfarande vidare med foglossningen,vissa dagar är bättre än andra.Har även börjat känna av tryck vid revbenen och ibland gör det riktigt ont,lär ju bli värre ju längre vi kommer hehe snart lär ha nog lägga till en kickspark på revbenen :D
Han har börjat rör sig väldigt mycket och sparkar och buffar hrt nu så att hela magen rör sig,man blir varm i hjärtat då när man vet att det är vår lille prins som ligger där inne och växer <3
Andfåddheten har jag också börjat känna av men inte så farligt ännu,det jag tycker är mest jobbigt just nu är nog foglossning och sedan oron över hur mycket bristningar jag kommer att få.
Vet att det är normalt och att dem flesta som väntar barn får bristningar men jag är ändå orolig,hittills har jag sluppit att få bristningar på magen så hoppas verkligen att jag slipper det under hela graviditet.
Just nu har jag fått dem på rumpa,lår och bröst.
Men i det stora hela så är allt bra,ska ta och ring runt och höra vad det kostar om man skulle vilja göra en gravidfotografering,vill gärna föreviga magen på fina bilder:)
 
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus